search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον απαγορεύει το …Pokemon Go

13.07.2016 07:55
Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον απαγορεύει το …Pokemon Go - Media

 

Αν και δεν έχει περάσει καλά καλά μια εβδομάδα από το λανσάρισμα της εφαρμογής Pokemon Go  για τα smartphone κινητά, το παιχνίδι έχει γίνει viral και αυξάνει συνεχώς τους χρήστες του σε σημείο να έχει ξεπεράσει τον αριθμό χρηστών της εφαρμογής του Tinder,ενδεχομένως και του Twitter.

Όπως είναι γνωστό, το Pokemon Go χρησιμοποιεί στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και τους χάρτες από το GPS του κινητού ώστε να οδηγήσει τον επίδοξο «εκπαιδευτή πόκεμον» σε σημεία που βρίσκονται κρυμμένα πόκεμον.

Τα μέρη που οδηγεί η εφαρμογή είναι από μια αυλή μέχρι και τα πιο απίθανα σημεία μιας πόλης, ενώ πριν από λίγες μέρες μια κοπέλα στην αναζήτησή της για πόκεμον βρήκε ένα πτώμα μέσα σε ένα ποτάμι.

Τώρα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον έρχεται να απαγορεύσει το Pokemon Go. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του Μουσείου μέχρι τώρα ήταν «τυχεροί» που μόνο τρία άτομα «έπιασαν» πόκεμον στους χώρους του μουσείου.

« Η ιδέα να έχεις παίκτες να τρέχουν πάνω κάτω και να φωνάζουν στους χώρους του Μουσείου, στην αναζήτησή τους για εικονικές φιγούρες, είναι εξαιρετικά απρεπή για την μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να αποκλείσουμε τους χώρους του μουσείου από την εφαρμογή» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Μουσείου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50