22/10/2019 13:37:14

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον απαγορεύει το …Pokemon Go

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον απαγορεύει το …Pokemon Go - Media

 

Αν και δεν έχει περάσει καλά καλά μια εβδομάδα από το λανσάρισμα της εφαρμογής Pokemon Go  για τα smartphone κινητά, το παιχνίδι έχει γίνει viral και αυξάνει συνεχώς τους χρήστες του σε σημείο να έχει ξεπεράσει τον αριθμό χρηστών της εφαρμογής του Tinder,ενδεχομένως και του Twitter.

Όπως είναι γνωστό, το Pokemon Go χρησιμοποιεί στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και τους χάρτες από το GPS του κινητού ώστε να οδηγήσει τον επίδοξο «εκπαιδευτή πόκεμον» σε σημεία που βρίσκονται κρυμμένα πόκεμον.

Τα μέρη που οδηγεί η εφαρμογή είναι από μια αυλή μέχρι και τα πιο απίθανα σημεία μιας πόλης, ενώ πριν από λίγες μέρες μια κοπέλα στην αναζήτησή της για πόκεμον βρήκε ένα πτώμα μέσα σε ένα ποτάμι.

Τώρα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον έρχεται να απαγορεύσει το Pokemon Go. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του Μουσείου μέχρι τώρα ήταν «τυχεροί» που μόνο τρία άτομα «έπιασαν» πόκεμον στους χώρους του μουσείου.

« Η ιδέα να έχεις παίκτες να τρέχουν πάνω κάτω και να φωνάζουν στους χώρους του Μουσείου, στην αναζήτησή τους για εικονικές φιγούρες, είναι εξαιρετικά απρεπή για την μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να αποκλείσουμε τους χώρους του μουσείου από την εφαρμογή» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Μουσείου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.