search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

13.07.2016 12:48
Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα - Media

 

Μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, αναμένεται να διοργανωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο προς τα τέλη του χρόνου, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Θόδωρο Ζαγοράκη, κατέθεσαν σχετική ερώτηση, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη αρπαγή των μαρμάρων και τη μεταφορά τους στη Βρετανία από τον Έλγιν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, ή στις αρχές του 2017, σε συνεννόηση με το μουσείο της Ακρόπολης και το υπουργείο Πολιτισμού και με τη συνεργασία όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

«Θα πρέπει να είναι μια διαδικασία η οποία θα εντυπωσιάσει και θα δώσει στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ακριβώς, για να προσυπογράψουν την κίνηση που κάνουμε», είπε στην εκπομπή «Δύο στις 12» ο κ. Κεφαλογιάννης, ενώ αναφερόμενος στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την αρπαγή των μαρμάρων του Παρθενώνα, τη χαρακτήρισε «θλιβερή επέτειο που μας δίνει ταυτόχρονα και την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουμε ένα θέμα για το οποίο η Ελλάδα έχει απόλυτο δίκιο».

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει καλό κλίμα», πρόσθεσε, ενώ στο ερώτημα αν το Brexit θα αλλάξει τη στάση της Βρετανίας στο ζήτημα της επιστροφής των μοναδικών αρχαιολογικών θησαυρών από το βρετανικό μουσείο στο μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και καταλήγοντας επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι να κινητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να ταχθούν υπέρ της Ελλάδας οι ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των 70 Βρετανών συναδέλφων του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:31