search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Ιταλός υπ. Μεταφορών: «Από ένα τηλεφώνημα εξαρτάται η ασφάλεια της γραμμής στο σημείο του δυστυχήματος»

13.07.2016 13:10
italia_0.jpg
 
Για επικίνδυνο και παρωχημένο σύστημα ασφαλείας στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ιταλία έκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Γκρατσιάνο Ντελρίο.
 
Συγκεκριμένα, ο Ντελρίο είπε ότι «η ασφάλεια της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο του δυστυχήματος εξαρτάται από τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία αφήνει όλη την ευθύνη της διαχείρισης της κατάστασης στον ανθρώπινο παράγοντα. Πρόκειται για παρωχημένο σύστημα, το οποίο παρουσιάζει μεγάλους κινδύνους».
 
Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς της Άντρια ανακρίνουν τους εργαζόμενους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής, βλέπουν, κατ’ επανάληψη, με μεγάλη προσοχή τις εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, ενώ άρχισε να αποκρυπτογραφείται και το περιεχόμενο των «μαύρων κουτιών» των δύο τρένων.
 
Οι υπεύθυνοι των ερευνών επαναλαμβάνουν ότι κατά την φάση αυτή επικεντρώνονται, κυρίως, στην πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζεται και κάθε άλλο ενδεχόμενο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33