search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:47
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση δίνει «κεφαλή» Τραμπ σε σημαντικές Πολιτείες

13.07.2016 14:41
Δημοσκόπηση δίνει «κεφαλή» Τραμπ σε σημαντικές Πολιτείες - Media
 
Αμφίρροπη μάχη μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ σε μερικές από τις κρίσιμες Πολιτείες των ΗΠΑ προβλέπει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Quinnipiac, μία μέρα μετά την ανακοίνωση στήριξης στην Κλίντον από τον Μπέρνι Σάντερς.
 
Συγκεκριμένα, ο οιωνοί υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στη Φλόριντα έναντι της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, με ποσοστό 42% στην πρόθεση ψήφου έναντι 39%, ενώ η πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε στην πολιτεία αυτή προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στα τέλη.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο Οχάιο και την Πενσυλβάνια η μάχη για τους δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου είναι αμφίρροπη, όπως ακριβώς συνέβη και στις μετρήσεις του περασμένου μήνα. Στη δημοσκόπηση περιλαμβάνεται και ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον, που συγκεντρώνει ποσοστό 7% στην πρόθεση ψήφου στην Φλόριντα και στο Οχάιο και 9% στην Πενσιλβανία. Σε κάθε περίπτωση ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στην αναμέτρηση. Η υποψήφια των Οικολόγων Τζιλ Στάιν θα λάμβανε ποσοστό 3 έως 6% των ψήφων.
 
Σε εθνικό επίπεδο, η τάση που καταγράφεται είναι υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, που συγκεντρώνει ποσοστό 45% στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, έναντι 40,7% υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πιο πρόσφατων μετρήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics. Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταφέρνει και διατηρεί το προβάδισμα χάρη στην υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει μεταξύ των γυναικών, των νέων, των Αφροαμερικανών και των Ισπανοφώνων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46