search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Ημερολόγιο καλοκαιριού (1): Θέατρο στη Θάσο δίπλα στο κύμα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1926
14-07-2016
16.07.2016 03:00
Ημερολόγιο καλοκαιριού (1): Θέατρο στη Θάσο δίπλα στο κύμα - Media
 
Την Τρίτη το βράδυ έγινε κάτι ξεχωριστό στο Δημοτικό Κάμπινγκ του Δήμου Θάσου, στη Χρυσή Αμμουδιά, μια από τις πιο όμορφες του νησιού: μέλη της θεατρικής Ομάδας, μαζί με απόφοιτους δραματικών σχολών, αλλά και μαθητές του Γυμνασίου, εργαζόμενους και επαγγελματίες, ένας «θίασος» που σχηματίστηκε μέσα σε πέντε μέρες, έγραψε και παρουσίασε ένα θεατρικό έργο! 
 
Θα μου πείτε: «Γίνεται;». Όταν υπάρχει κέφι, μεράκι και αγάπη, όλα γίνονται. Το σεμινάριο «1ο Θεατρικό Αντί-σκηνο», που διοργάνωσαν ο Δήμος Θάσου και η δραματική σχολή «δήλος» δίπλα στο κύμα τα είχε όλα: Εκτός από τη διευθύντρια της σχολής, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Δήμητρα Χατούπη, που έκανε μαθήματα υποκριτικής, δίδαξαν οι σκηνοθέτες Δημήτρης Καρατζάς και Γεωργία Μαυραγάνη, από τους πιο σημαντικούς της γενιάς τους, που αποκάλυψαν στους συμμετέχοντες τα μυστικά της προετοιμασίας ενός έργου, και ο υπογράφων με το «Γράψε-παίξε το έργο σου», που ολοκληρώθηκε, όπως είπαμε, μ’ ένα πρωτότυπο δρώμενο την τελευταία μέρα, στο οποίο συμμετείχαν «δάσκαλοι» και «μαθητές». 
 
Ακόμα, η υπεύθυνη της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού, θεατρολόγος Εύα Σαραγά, αναφέρθηκε στους μεγάλους σταθμούς του θεάτρου και μόλις έδυσε ο ήλιος ο δάσκαλος γιόγκα με θεατρικές σπουδές στη Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης, μας χαλάρωσε όλους στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις.
 
Και τα παιδιά το καταχάρηκαν! 
 
Αγόρια και κορίτσια του Δημοτικού πήραν μέρος στο πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, σε ένα προσφερόμενο από τον δήμο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά των κατοίκων του νησιού, αλλά και όσων γονέων πήραν μέρος στο σεμινάριο. Τίτλος: «Από τους Πέρσες στους αδελφούς Γκριμ».
 
Στις παράλληλες εκδηλώσεις, συγκινητική ήταν και η επίσκεψή μας στο αρχαίο θέατρο του νησιού, με ξεναγό τον φιλότεχνο – συγγραφέας ο ίδιος – δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος οραματίζεται μέσα στην επόμενη τριετία να το παραδώσει, «κόσμημα» αληθινό, στους Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, για να ξαναζήσει αυτός ο ιερός χώρος τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος…
 
«Θέλουμε να κάνουμε τη Θάσο νησί του θεάτρου. Ένα υπέροχο αρχαίο θέατρο, που θα έχουμε ξαναζωντανέψει τα επόμενα χρόνια, και οι φυσικές μας ομορφιές, θέλουμε να είναι πόλος έλξης και η βάση για μια σειρά δράσεων που θα μας κάνουν σημείο αναφοράς σε σχέση με τον πολιτισμό και τον τουρισμό» μας επανέλαβε με αποφασιστικότητα.
 
Άντε, να είμαστε καλά και του χρόνου να ξαναβρεθούμε…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24