search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29
MENU CLOSE

«Ίσα βάρκα- ίσα νερά» για Κλίντον και Τραμπ

14.07.2016 15:27
«Ίσα βάρκα- ίσα νερά» για Κλίντον και Τραμπ - Media
 
Οι υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον, μάχονται στήθος με στήθος προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων ενόψει της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, όμως η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος σταδιακά χάνεται, ιδίως όσον αφορά την υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία έχει πληγεί λόγω της υπόθεσης της χρησιμοποίησης ιδιωτικού server για την αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
 
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, που αναμένεται να λάβει επίσημα το χρίσμα κατά το συνέδριο του κόμματός του που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεντρώνει το 40% των ψήφων, όσο και η υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ τον Ιούνιο η διαφορά μεταξύ τους ήταν έξι μονάδες με την Κλίντον να προηγείται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε για το CBS και τη New York Times. Τον Ιούνιο, το 43% των εκλογέων θα ψήφιζαν τη Χίλαρι Κλίντον έναντι 37% που θα ψήφιζαν τον Ντόναλντ Τραμπ.
 
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μοιάζει να πλήττεται, εξάλλου, λόγω της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή e-mail όταν ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπόθεση για την οποία δεν της έχει ασκηθεί δίωξη αλλά είχε προκαλέσει τις έντονες επικρίσεις του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Το 67% των ψηφοφόρων εκτιμά πλέον ότι η Κλίντον δεν είναι τίμια ούτε άξια εμπιστοσύνης έναντι 62% τον Ιούνιο, προτού ληφθεί η απόφαση να μην διωχθεί για την υπόθεση των e-mail. Αλλά και ο Τραμπ δεν παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το 62% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, όμως το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Συνολικά, μόνο το ένα τρίτο των εκλογέων έχουν θετική γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ (30%) ή τη Χίλαρι Κλίντον (28%).
 
Περισσότεροι ψηφοφόροι (54%) δεν έχουν καλή γνώμη για την υποψήφια των Δημοκρατικών (+2 μονάδες). Ο Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (54%) μη ευνοϊκών γνωμών αλλά «χάνει» τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Ωστόσο το 50% των εκλογέων πιστεύουν πως η Χίλαρι Κλίντον είναι προετοιμασμένη για την προεδρία (το 48% πιστεύουν το αντίθετο) έναντι 30% για τον Ντόναλντ Τραμπ (67% πιστεύουν το αντίθετο).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:28