18/12/2018 20:27:33

Πρώτα σχόλια για το μακελειό στη Νίκαια

 

Abu Mohammad al-Adnani, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους (Σεπτέμβριος 2014): «Αν (νομίζετε ότι) μπορείτε να σκοτώσετε έναν άπιστο Αμερικανό ή Ευρωπαίο -ειδικά τους μοχθηρούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή έναν Καναδό ή οποιονδήποτε άλλον άπιστο από τους απίστους που διεξάγουν πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των χωρών που συμμάχησαν κατά του Ισλαμικού Κράτους, τότε βασισθείτε στον Αλλάχ, και σκοτώστε τον με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο… Σπάστε το κεφάλι του με μια πέτρα ή σφάξτε τον με ένα μαχαίρι ή πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας…». 

Οι δηλώσεις των ηγετικών στελεχών και των μελών του Ισλαμικού Κράτους, που κατά καιρούς είχαν δημοσιευθεί κυρίως στο διαδίκτυο, φανέρωναν μια αδιάλλακτη κοσμοθεωρία, συνοδευόμενη από υπερβολική αισιοδοξία. Συνήθως, οι δηλώσεις του ηγέτη Baghdadi και του εκπροσώπου της οργάνωσης Adnani εμπεριείχαν σεκταριστικές εκκλήσεις για βία κατά των σιιτών, των μη μουσουλμάνων και των μη φιλικά προσκείμενων σουνιτών.

Όλοι αυτοί χαρακτηριζόταν ως «εχθροί του Ισλαμικού Κράτους» και ως «προσκόμματα στη δημιουργία του Χαλιφάτου». Οι Ιρακινοί σιίτες χαρακτηριζόταν απαξιωτικά ως «αρνητές» και «πολυθεϊστές», ενώ η ιρακινή κυβέρνηση ως «μαριονέτα του Ιράν». Παρόμοια οργή και χαρακτηρισμοί είχαν εκφρασθεί τόσο εναντίον των αλαουιτών, όσο και κατά της συριακής κυβέρνησης. (Βασίλης Γιαννακόπουλος, «Ισλαμικό Κράτος - Οι ρίζες, η δημιουργία και η απειλή του Ισλαμικού Χαλιφάτου», Αθήνα 2016, σ. 69). 

Πέραν αυτών, σας παραπέμπω στο άρθρο του GeoStrategy «Πολλαπλασιάζονται οι μοναχικοί λύκοι», που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», όπου θα βρείτε αρκετές απαντήσεις σχετικά με την προτροπή, εκπαίδευση και τον τρόπο δράσης των λεγόμενων «μοναχικών λύκων. 

* Βασίλης Γιαννακόπουλος, γεωστρατηγικός αναλυτής

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.