search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:28
MENU CLOSE

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια

16.07.2016 08:45
O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια - Media

 

 

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου η τρομοκρατική οργάνωση του ISIS ανέλαβε επίσημα μέσω των δικτύων προπαγάνδας που διαθέτει την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

“Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Έφερε σε πέρας την επιχείρηση ως απάντηση στις εκκλήσεις για να γίνουν στόχοι οι υπήκοοι των χωρών του συνασπισμου που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος”, μετέδωσε το Amaq.

Νωρίτερα έγινε γνωστόαπό γαλλική δικαστική πηγή ότι τέσσερις άνδρες από το περιβάλλον του Τυνήσιου δράστη της επίθεσης στη Νίκαια έχουν συλληφθεί, από γαλλική δικαστικη πηγήους τέσσερις συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν διευκρινίσθηκε από τη δικαστική πηγή, ο ένας συνελήφθη χθες και οι τρεις άλλοι σήμερα το πρωί.

Τα δεδομένα μετά την ανάληψη της ευθύνης από τον ISIS ανατρέπονται καθώς οι γαλλικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν ο 31χρονος Τυνήσιος έδρασε μόνος του ή είχε συνεργούς και αν τα κίνητρά του συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι συλληψεις έγιναν σε δύο διαφορετικές περιοχές της Νίκαιας. Δημοσιογράφος του Reuters είδε περίπου 40 μέλη των επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας να εισβάλουν σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Μιολί, βόρεια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμου, όπου συνελήφθη ένα άτομο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:28