search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:58
MENU CLOSE

Τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος εξετάζει η Γερμανία

04.06.2011 16:07
Τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος εξετάζει η Γερμανία - Media

Μία συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε εθελοντική βάση που θα απέτρεπε τη θεώρηση της διευθέτησης ως αναδιάρθρωση, εξετάζει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Welt am Sonntag.

Μία συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε εθελοντική βάση που θα απέτρεπε τη θεώρηση της διευθέτησης ως αναδιάρθρωση, εξετάζει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Welt am Sonntag.

Το δημοσίευμα φέρνει στο προσκήνιο σενάριο βάσει του οποίου οι πιστωτές που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα που λήγουν το 2012, το 2013 και το 2014 καλούνται να τα ανταλλάξουν εθελοντικά με νέα, τα οποία θα λήγουν επτά χρόνια αργότερα.
Στους κατόχους ομολόγων θα δίνεται φυσικά κίνητρο ανταλλαγής, το οποίο θα είναι η ρήτρα συλλογικής δράσης που θα τους διασφαλίζει σε περίπτωση που δεν βρεθούν αρκετοί επενδυτές για να συμμετάσχουν στο σχέδιο.

Επιπρόσθετα, οι ομολογιούχοι που θα ανταλλάξουν τελικώς τους τίτλους τους, θα έχουν προνομιακή μεταχείριση στην περίπτωση που αργότερα στο μέλλον χρειαστεί μία νέα αναδιάρθρωση κάποιας μορφής.

Το εν λόγω σχέδιο παραπέμπει στην «Πρωτοβουλία της Βιέννης», η οποία ενεργοποιήθηκε το 2008 για την διασφάλιση του ανατολικοευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με το ανεπίσημο έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα στο δημοσίευμα, θεωρείται καταρχήν δυνατή η μετατροπή του χρέους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Το γερμανικό υπουργείο δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:56