14/12/2019 22:58:14
24.9.2009

Ένα exit poll για όλα τα κανάλια

Ενιαίο exit poll ετοιμάζουν σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για το βράδυ των εκλογών,  μιας και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αποδέχτηκαν τη σχετική πρόταση που είχαν ρίξει στο τραπέζι πριν από λίγο καιρό το Mega και ο ΑΝΤ1.

Με αυτό τον τρόπο πέφτουν και οι τίτλοι τέλους στο θρίλερ που εξελίσσεται κάθε εκλογική βραδιά για το ποιος... πλησίασε από τις 7 το απόγευμα πιο κοντά στο τελικό και επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα. Από αυτή την εκλογική αναμέτρηση το exit poll από... ελπίδα τηλεθέασης ξαναγίνεται δημοσκοπικό εργαλείο.

Στην από κοινού… μέτρηση θα συμμετέχουν το Mega με την GPO, ο ΑΝΤ1 με τη Metron Analysis,  το Alter με την Alco, ο Alpha με τη MARC και η ΕΡΤ με τη MRB-RASS,  ενώ στην προσπάθεια δεν θα συμμετέχει ο ΣΚΑΪ και η Public Issue.

Στην επιλογή για κοινή προσπάθεια στην πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, τον ρόλο της έπαιξε η οικονομική συγκυρία που υποχρέωσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να σκεφτούν οικονομικότερες λύσεις. Έτσι το κόστος θα επιμεριστεί σε κάθε κανάλι, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι το συνολικό τίμημα είναι κάτι μεγαλύτερο από 200 χιλιάδες ευρώ.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολοκληρώνονται οι συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Συγκεκριμένα, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κοινή μέτρηση με κύριο στόχο όλα να λειτουργήσουν ομαλά το βράδυ της εκλογικής Κυριακής.

Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται να εργαστούν πέντε διαφορετικές εταιρείες μέτρησης, με ξεχωριστές δυνατότητες η καθεμία, οι οποίες μάλιστα χρησιμοποιούν διαφορετική μεθοδολογία, έχουν δικούς τους μηχανισμούς λήψης και επεξεργασίας των στοιχείων και ταυτόχρονα χρειάζεται να συντονίσουν τους πολλούς εργαζομένους που απαιτεί η κοινή προσπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.