search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:51
MENU CLOSE

Ένα exit poll για όλα τα κανάλια

24.09.2009 17:52

Ενιαίο exit poll ετοιμάζουν σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για το βράδυ των εκλογών,  μιας και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αποδέχτηκαν τη σχετική πρόταση που είχαν ρίξει στο τραπέζι πριν από λίγο καιρό το Mega και ο ΑΝΤ1.

Ενιαίο exit poll ετοιμάζουν σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για το βράδυ των εκλογών,  μιας και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αποδέχτηκαν τη σχετική πρόταση που είχαν ρίξει στο τραπέζι πριν από λίγο καιρό το Mega και ο ΑΝΤ1.

Με αυτό τον τρόπο πέφτουν και οι τίτλοι τέλους στο θρίλερ που εξελίσσεται κάθε εκλογική βραδιά για το ποιος… πλησίασε από τις 7 το απόγευμα πιο κοντά στο τελικό και επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα. Από αυτή την εκλογική αναμέτρηση το exit poll από… ελπίδα τηλεθέασης ξαναγίνεται δημοσκοπικό εργαλείο.

Στην από κοινού… μέτρηση θα συμμετέχουν το Mega με την GPO, ο ΑΝΤ1 με τη Metron Analysis,  το Alter με την Alco, ο Alpha με τη MARC και η ΕΡΤ με τη MRB-RASS,  ενώ στην προσπάθεια δεν θα συμμετέχει ο ΣΚΑΪ και η Public Issue.

Στην επιλογή για κοινή προσπάθεια στην πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, τον ρόλο της έπαιξε η οικονομική συγκυρία που υποχρέωσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να σκεφτούν οικονομικότερες λύσεις. Έτσι το κόστος θα επιμεριστεί σε κάθε κανάλι, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι το συνολικό τίμημα είναι κάτι μεγαλύτερο από 200 χιλιάδες ευρώ.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολοκληρώνονται οι συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Συγκεκριμένα, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κοινή μέτρηση με κύριο στόχο όλα να λειτουργήσουν ομαλά το βράδυ της εκλογικής Κυριακής.

Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται να εργαστούν πέντε διαφορετικές εταιρείες μέτρησης, με ξεχωριστές δυνατότητες η καθεμία, οι οποίες μάλιστα χρησιμοποιούν διαφορετική μεθοδολογία, έχουν δικούς τους μηχανισμούς λήψης και επεξεργασίας των στοιχείων και ταυτόχρονα χρειάζεται να συντονίσουν τους πολλούς εργαζομένους που απαιτεί η κοινή προσπάθεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:50