search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45
MENU CLOSE

Πρώτα στο αυτόφωρο και μετά στην επιτροπή ασύλου οι 8 στρατιωτικοί

18.07.2016 06:28
Συνήγορος των «8»: Φοβούνται για τη ζωή τους - Media

 

Θα προηγηθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης των οκτώ συλληφθέντων Τούρκων στρατιωτικών, της παρουσίας τους ενώπιον της επιτροπής της υπηρεσίας ασύλου.

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ή στο κέντρο κράτησης με μετακίνηση της επιτροπής.

Η διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού οφείλεται ενδεχομένως σε διαδικαστικούς ή πρακτικούς λόγους, καθώς αποφασίστηκε να προηγηθεί το αυτόφωρο δικαστήριο στο οποίο, όπως προανήγγειλαν οι συνήγοροι των κρατουμένων, θα ζητηθεί αναβολή 48 ωρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45