search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Οι προσπάθειες της Ελλάδας είναι ανεπαρκείς, σημειώνει συνεργάτης της Μέρκελ

05.06.2011 15:42
Οι προσπάθειες της Ελλάδας είναι ανεπαρκείς, σημειώνει συνεργάτης της Μέρκελ - Media

Ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου, δήλωσε ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, όμως οι προσπάθειές της είναι ανεπαρκείς».

«

Ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου, δήλωσε ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, όμως οι προσπάθειές της είναι ανεπαρκείς».

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild, σημείωσε πως «… πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο αυστηρή πυγμή για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της αλληλεγγύης με τις χώρες της ευρωζώνης»

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να αποφεύγουμε να προκρίνουμε φαινομενικά εύκολες λύσεις και παραλλήλισε την περίπτωση της χώρας μας με την κρίση που ξέσπασε στην Αμερική. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «αν σταματήσει η παροχή χρημάτων προς την Ελλάδα, κανείς δεν ξέρει τί επιπτώσεις θα έχει αυτό για εμάς. Οι Αμερικάνοι απερίσκεπτα άφησαν τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει και αυτό πυροδότησε μία παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα».

Αναφέρθηκε επίσης στο κίνημα των «αγανακτισμένων», επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας επηρεάσουν οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα … έχει έρθει η ώρα η χώρα να γίνει επιτέλους ένα κράτος στα πρότυπα της κεντρικής Ευρώπης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την παρακμή της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Κάουντερ ανέφερε, ότι ακόμα η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει αν θα εγκρίνει επιπλέον πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48