search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο πρώτος που ομολόγησε συμμετοχή στο πραξικόπημα;

18.07.2016 16:45
Αυτός είναι ο πρώτος που ομολόγησε συμμετοχή στο πραξικόπημα; - Media

 

Ο πρώην αρχηγός της Αεροπορίας είναι ο πρώτος από τους συλληφθέντες που ομολογεί ότι πήρε μέρος στην απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι αντικρουομένες. 

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχο Ακίν Οζτούρκ. Η φωτογραφία του Οζτούρκ έχει κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, καθώς φέρει έντονα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό του. Είναι ο πρώτος από τους συλληφθέντες αξιωματικούς που ομολογεί τη συμμετοχή του στην απόπειρα.

Ο Ακίν Οζτούρκ είχε συλληφθεί τις πρώτες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, μαζί με δεκάδες άλλους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Αναφορικά με τους ανώτατους στρατιωτικούς, το Ανατολή δημοσιοποιεί έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματα τους. Οι αξιωματικοί αυτοί προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετούν σε μονάδες και στις τέσσερις γωνιές της χώρας.

Αλλάζουν τα δεδομένα;

Καταρρέει η εκδοχή περί ομολογίας του πρώην αρχηγού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχου Ακίν Όζτουρκ, την οποία μετέδωσε νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», αφού έχει διαρρεύσει ήδη στο διαδίκτυο το κείμενο από την κατάθεσή του, στην οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα περί άρνησης του Οζτούρ μεταδόθηκαν αρχικά από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στη συνέχεια η κατάθεση διέρρευσε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να ακυρώσει το πρακτορείο «Ανατολή» το αρχικό του τηλεγράφημα.

Στην κατάθεση, όπως αυτή έχει διαρρεύσει, ο Οζτούρκ λέει «δεν έχω σχεδιάσει, ούτε διευθύνει το στρατιωτικό πραξικόπημα. Ούτε γνωρίζω ποιος το σχεδίασε και το διεύθυνε».

Ο Τούρκος πτέραρχος λέει επίσης ότι «μάρτυρες για το ότι δεν συμμετείχα στο πραξικόπημα, είναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί της αεροπορίας. Θα ήθελα να καταθέσουν».

Ο Οζτούρκ σημειώνει, επίσης, ότι είναι από αυτούς που έχουν αγωνιστεί εναντίον του τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:49