search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Αυξάνονται οι πιέσεις προς την Τουρκία: Και ο ΟΗΕ ζητά σεβασμό στο Κράτος Δικαίου

19.07.2016 10:35
Αυξάνονται οι πιέσεις προς την Τουρκία: Και ο ΟΗΕ ζητά σεβασμό στο Κράτος Δικαίου - Media
 
Και ο ΟΗΕ «μπαίνει στο παιχνίδι» της άσκησης πιέσεων προς την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου σχετικά με την αντιμετώπιση των πραξικοπηματιών.
 
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα’αντ Αλ Χουσέιν κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου και εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τις μαζικές διαθεσιμότητες δικαστών και εισαγγελέων.
 
Ξεκαθάρισε, δε, ότι «η επαναφορά της θανατικής ποινής θα ήταν μια παραβίαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας βάσει της διεθνούς νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα μεγάλο βήμα στη λάθος κατεύθυνση».
 
Παράλληλα, ζήτησε ανεξάρτητοι ερευνητές να επισκεφθούν χώρους κράτησης στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες κράτησης, και οι κρατούμενοι να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους και στις οικογένειές τους.
 
«Έπειτα από μια τέτοια τραυματική εμπειρία, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραμερίζονται στο όνομα της ασφάλειας και στη σπουδή να τιμωρηθούν εκείνοι που θεωρούνται υπεύθυνοι», ανέφερε ο Ζέιντ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24