search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Συμβούλιο αρχηγών – οι εξής δύο

06.06.2011 08:19

Καταρχήν δεν μιλάμε για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αφού οι δύο τουλάχιστον εξ αυτών δεν θέλουν να μετέχουν σε καμιά πραγματικότητα και μπορούν να συνεδριάζουν μόνο με τον εαυτό τους σε ένα επέκεινα εκτός χρόνου και τόπου, αυτοσυνοδευόμενοι.

Καταρχήν δεν μιλάμε για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αφού οι δύο τουλάχιστον εξ αυτών δεν θέλουν να μετέχουν σε καμιά πραγματικότητα και μπορούν να συνεδριάζουν μόνο με τον εαυτό τους σε ένα επέκεινα εκτός χρόνου και τόπου, αυτοσυνοδευόμενοι. Ο Σαμαράς προσήλθε με προφανείς μικρο-ιδιοτέλειες, για τις οποίες κανένας Έλληνας με στοιχειώδη κρίση δεν δίνει σημασία – ίσως ελπίζει να κάτσει στη θέση του χαλίφη, ενώ ξέρει πως, αν αυτό συνέβαινε τώρα, στο μάτι του κυκλώνα, θα το μετάνιωνε πικρά. Ο Καρατζαφέρης διαχειρίζεται πιο καλά την κοινή λογική, αλλά είναι Καρατζαφέρης, ενώ ο Παπανδρέου όφειλε να είχε φτιάξει το κλίμα νωρίτερα, γιατί ποτέ δεν πατάς ένα κουμπί και βγαίνει η χοντρή – ή η συναίνεση.

Ο Παπούλιας τα ξέρει όλα αυτά, αλλά έπρεπε να τηρηθεί το πρωκτόκωλο. Κι ότι όλο το ζουμί είναι να τα βρούνε οι δυο των μεγάλων κομμάτων – οι άλλοι είναι κυρίως φωτοσκίαση. Οπότε, τζάμπα οι ταλαιπωρίες και το σασπένς. Τζάμπα αναστάτωσαν τα χρηματιστήρια και τους μελετητές – ομελετητές. Πρέπει, οι δύο, πάση θυσία να τα βρούνε, ανυπερθέτως – κι όποιος διαφωνεί να τον φάει ο λύκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:13