search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Αμερικανοί δημοσιογράφοι στήνουν στον τοίχο και πετροβολούν τον Τζόνσον για τα «ψέματα» και τις «προσβολές ηγετών» (Video)

20.07.2016 06:11
Αμερικανοί δημοσιογράφοι στήνουν στον τοίχο και πετροβολούν τον Τζόνσον για τα «ψέματα» και τις «προσβολές ηγετών» (Video) - Media

 

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, καθώς πιέστηκε για να εξηγήσει τις «παντελώς ψευδείς» αναφορές του και τις προσβολές για ξένους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης και της περιγραφής του Μπάρακ Ομπάμα ως μισό-Κενυάτη και υποκριτή, γράφει ο Guardian.

Βρισκόμενος στο πλευρό του Τζον Κέρι, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Τζόνσον είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και στις συναντήσεις του με τους ηγέτες των κρατών δόθηκαν εξηγήσεις και κατανόησαν πλήρως τις περασμένες του δηλώσεις.

Η συνέντευξη Τύπου είχε στόχο να δείξει ότι συνεχίζονται οι πολύ καλές σχέσεις Βρετανίας – ΗΠΑ μετά το Brexit και ταυτόχρονα να εκφραστεί η κοινή δέσμευση των δύο χωρών για λύση στη κρίση στη Συρία.

Ο Τζόνσον δύο φορές αναφέρθηκε στην κρίση στην Αίγυπτο, αλλά πιστεύεται ότι αναφερόταν στην Τουρκία.

Η μεγαλύτερη επίθεση έγινε από Αμερικανούς δημοσιογράφους που τον ρώτησαν εάν σκοπεύει να απολογηθεί στους ηγέτες του κόσμου που έχει προσβάλει με τις δηλώσεις του, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα και εάν οι άλλοι πολιτικοί μπορούν να τον εμπιστευθούν.

 

Ο Τζόνσον είπε ότι «μπορούμε να δαπανήσουμε απελπιστικά πολύ χρόνο για να δούμε τι έχω γράψει τα τελευταία 30 χρόνια… τα οποία, σύμφωνα με την άποψή μου έχουν βγει εκτός πλαισίου στο οποίο γράφτηκαν. Έχουν γίνει πολλές αλχημείες και παρερμηνείες και πραγματικά θα μου έπαιρνε πολύ χρόνο να μπω σε μία διαδικασία απολογίας προς όλους τους εμπλεκόμενους».

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πραγμάτων που έχω πει και έχουν παρερμηνευθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τα διαβάσουν μέσα στο σωστό πλαίσιό τους μπορούν να δουν ποια είναι η πρόθεσή μου και πραγματικά κάθε ένας που έχω συναντήσει το κατανοεί πλήρως και ιδίως στη διεθνή πολιτική σκηνή. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα που ξεδιπλώνονται μπροστά μας, η κρίση στη Συρία χειροτερεύει, έχουμε την Κρίση στην Υεμένη,  την δυσεπίλυτη κρίση στην Αίγυπτο και αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που έχω γράψει κατά τη διάρκεια της 30ετούς πορείας μου στη δημοσιογραφία».

Ο Κέρι πιέστηκε να στηρίξει τον Τζόνσον λέγοντας ότι η Βρετανία έχει  ξεκαθαρίσει μετά το δημοψήφισμα ότι είναι δεσμευμένοι στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και στην προσπάθεια να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56