search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:41
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν καλεί σε προσευχή, στέλνει SMS αντίστασης στους «τρομοκράτες» (Video)

21.07.2016 08:26
«Δικές του» τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Υπηρεσία Πληροφοριών θέλει Ερντογάν - Media
 
Μια μέρα μετά την απόφαση να τεθεί η Τουρκία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε προσευχή τους Τούρκους πολίτες από το τέμενος του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, έξι ημέρες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
 
Η προσευχή, η οποία μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του τεμένους του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, μεταδόθηκε επίσης από τον ιστότοπο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.
 
 
 
Παράλληλα, σε μηνύματα SMS που φέρουν την υπογραφή RTErdogan και εστάλησαν σε διάφορους αριθμούς κινητών τηλεφώνων στη χώρα ο πρόεδρος της χώρας καλεί τους Τούρκους πολίτες να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στους «τρομοκράτες». «Οι πλατείες δεν ανήκουν στα τανκς. Οι πλατείες ανήκουν στο έθνος», αναφέρεται στο μήνυμα που φέρει την υπογραφή του Ερντογάν.
 
Εν τω μεταξύ τη θέση ότι η δημοκρατία στην Τουρκία είναι ισχυρότερη από ποτέ μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώνοντας τους Τούρκους από όλο το πολιτικό φάσμα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ.
 
«Το περιβάλλον για πολιτικό συμβιβασμό είναι ισχυρότερο από ποτέ», δήλωσε ο Σιμσέκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, προσθέτοντας ότι η τουρκική οικονομία της αγοράς θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά παρά τις πρόσφατες πολιτικές δονήσεις και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:40