search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με «φόντο» τις τηλεοπτικές άδειες

21.07.2016 10:44
Στη Βουλή η τροπολογία για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ - Media
 
«Άναψαν τα αίματα» στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ, μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων της ΝΔ με αφορμή τις… τηλεοπτικές άδειες.
 
«Εκπροσωπείτε τους καναλάρχες» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση του, βάζοντας στο στόχαστρο τους «γαλάζιους» βουλευτές, και αυτή η φράση πυροδότησε σφοδρή σύγκρουση.
 
Ο Δημήτρης Σταμάτης, από την πλευρά της ΝΔ, με άγριο ύφος φώναζε ότι είναι «απαράδεκτο» το σχόλιο, ζητώντας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει την θέση του. «Είσαι ψεύτης και συκοφάντης» φώναζε στην «έκρηξη» του ο Δημήτρης Σταμάτης, χτυπώντας το έδρανο.
 
Από δίπλα και ο έτερος «γαλάζιος» βουλευτής Κώστας Τζαβάρας με οργισμένο ύφος φώναζε ότι τέτοιες συμπεριφορές θα καταλήξουν στον «σκουπιδοτενεκέ». Όπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος πιστεύει ότι εδώ μέσα δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του λαού αλλά εκπρόσωποι των συμφερόντων είναι βαθειά νυχτωμένος και θα πάει σύντομα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».
 
Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να παρέμβει ο… πρόεδρος της Βουλής.
 
Προς αποφόρτιση του «εκρηκτικού» κλίματος που δημιουργήθηκε στην αίθουσα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμμελος σημείωσε ότι «η ευθιξία είναι κατανοητή σε ζητήματα δεοντολογίας», υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στην σφαίρα της πολιτικής κριτικής. 
 
Τα πνεύματα ηρέμησαν πάντως λίγο αργότερα καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός απέσυρε την φράση που έφερε την «έκρηξη» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πάντως ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παίρνουν μέρος στην εξεταστική «ψάχνουν» μόνο τον δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Δημήτρης Σταμάτης επέμεινε ότι ήταν προσβλητικά τα λόγια του κυβερνητικού βουλευτή ενώ ο Κώστας Τζαβάρας υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσουν οι ισχυρισμοί ότι «εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι των κακών συμφερόντων και αυτοί οι εκπρόσωποι του Θεού επί της γης για να υπηρετήσουν την επανάσταση του καλού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:38