search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:38
MENU CLOSE

To 32% των Τούρκων θεωρεί ότι ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα (Δημοσκόπηση)

21.07.2016 10:46
To 32% των Τούρκων θεωρεί ότι ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα (Δημοσκόπηση) - Media

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της StreetBees, το ένα τρίτο των Τούρκων πιστεύουν πως πίσω από το πραξικόπημα ήταν ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Στην δημοσκόπηση από την λονδρέζικη  ιστοσελίδα  ερωτήθηκαν 2.832 Τούρκοι, τα δύο τρίτα μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, και το ένα τρίτο πρόσωπο με πρόσωπο.

Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα, για να δοθεί φωνή στο κοινό και για να καταγραφεί η κοινωνική άποψη σε πραγματικό χρόνο, η δημοσκόπηση ξεκίνησε μια ώρα μετά την γνωστοποίηση της προσπάθειας πραξικοπήματος από τα ειδησεογραφικά κανάλια την Παρασκευή το βράδυ.

Μετάξύ 15 και 17 Ιουλίου 2,832 άνθρωποι από όλη την χώρα συμμετείχαν στην δημοσκόπηση, εκφράζοντας την γνώμη τους και τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 47% των Τούρκων συμφωνούν με τον Ερντογάν ότι πίσω από το πραξικόπημα βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ το 32% έχουν την άποψη ότι ο ίδιος ο Ερντογάν «έστησε» το πραξικόπημα. Ένα μικρό μέρος (5%) θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές και η CIA είναι πίσω από το πραξικόπημα.

Στην ερώτηση «θέλετε ο στρατός να πάρει την εξουσία και τον έλεγχο από την κυβέρνηση της Τουρκίας;», οι 18% απάντησαν «ναι» και ένα 82%, «όχι».

Παρόλα αυτά στην ερώτηση «θέλετε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραμείνει στον έλεγχο της κυβέρνησης της Τουρκίας;» ένα 58% απάντησε όχι, με το υπόλοιπο 42% να απαντάει θετικά.

Η StreetBees είναι μια ανεξάρτητη πλατφόρμα έρευνας, «που έχει ιδρυθεί στην αρχή του εξανθρωπισμού του τρόπου συλλογής δεδομένων».

Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα, τα δεδομένα που παρέχουν είναι ακριβή με περιθώριο λάθους το 3% στις 19 από τις 20 δημοσκοπήσεις τις οποίες διενεργούν. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:35