search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:20
MENU CLOSE

Ολάντ: Η Βρετανία δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά εάν αρνηθεί την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων

21.07.2016 11:27
Ολάντ: Η Βρετανία δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά εάν αρνηθεί την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων - Media

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit εάν δεν σεβαστεί τις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, προειδοποίησε σήμερα από το Δουβλίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν θα μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στην ενιαία αγορά για το Ηνωμένο Βασίλειο , εάν δεν τηρηθούν οι αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται την προσέγγιση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από το Λονδίνο σε περίπτωση αναβολής της εκκίνησης της διαδικασίας του Brexit.

«Πρέπει οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν γρήγορα. δεν γίνεται να υπάρξουν συνομιλίες πριν από τις διαπραγματεύσεις» για την έξοδο, είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, δήλωσε: «Θα συναντηθώ απόψε με την Τερέζα Μέι. Θα έχω την ευκαιρία να ακούσω επιχειρήματα. Ποιος είναι ο λόγος για καθυστέρηση; Θα ήθελα εξηγήσεις».

Μετά τη συνάντησή του με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση του Δουβλίνου ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εντα Κένι τάχθηκαν υπέρ της ταχείας έναρξης διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17