search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:09
MENU CLOSE

«Αμαρτωλές» καλόγριες βοηθούσαν διεφθαρμένο πρώην υπουργό

21.07.2016 12:08
«Αμαρτωλές» καλόγριες βοηθούσαν διεφθαρμένο πρώην υπουργό - Media

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Αργεντινή έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει αν 4 καλόγριες βοηθούσαν στην προσπάθεια να κρυφτούν σακούλες με χρήματα και κοσμήματα αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επικεφαλής της έρευνας αιδεσιμότατος Τομ Ο’Ντόνελ, δήλωσε πως θα προσπαθεί «να διαλευκάνει αν πρόκειται όντως για έγκλημα».

Τον προηγούμενο μήνα, ένας πρώην κυβερνητικός υπουργός συνελήφθη έξω από την μονή των καλογριών κοντά στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με αναφορές, προσπαθούσε να κρύψει σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα και κοσμήματα.

Καλόγριες που δούλευαν στην θρησκευτική κοινότητα «Our Lady of the Rosary of Fatima» περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες κάλεσαν την αστυνομία αφού είδαν έναν άντρα που έριχνε πλαστικές σακούλες γεμάτες με χρήματα πάνω από έναν τοίχο.

Ήταν, σύμφωνα με αναφορές, ο Χοσέ Λόπες, που ήταν ο υπουργός δημοσίων έργων στην προηγούμενη κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες.

Τα τηλεοπτικά μέσα της Αργεντινής πρόσφατα δημοσιοποίησαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν τον Λόπες να βάζει τις σακούλες με τα χρήματα και τα κοσμήματα μέσα στην μονή με την βοήθεια δυο καλογριών.

Κατά ισχυρισμούς, τέσσερις ήταν οι καλόγριες που τον βοήθησαν, μια εκ των οποίων θα εμφανσιτεί ενώπιον δικαστηρίου τον επόμενο μήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:09