search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:05
MENU CLOSE

Απάτσι με θερμικές κάμερες στο Ανατολικό Αιγαίο για να εντοπίσουν και να αποτρέψουν Τούρκους πραξικοπηματίες να μπουν στην Ελλάδα

21.07.2016 12:38
Απάτσι με θερμικές κάμερες στο Ανατολικό Αιγαίο για να εντοπίσουν και να αποτρέψουν Τούρκους πραξικοπηματίες να μπουν στην Ελλάδα - Media

 

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται σε συναγερμό. Έξι Απάτσι, 2 Σούπερ Πούμα και επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού σαρώνουν τη θάλασσα για να αποτρέψουν Τούρκους πραξικοπηματίες που ενδεχομένως θα θελήσουν να μπουν με κάθε τρόπο στη χώρα μας για να αποφύγουν τις συνέπειες από τον Ερντογάν.

Αν και το υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαιώνει ακόμη τις πληροφορίες αυτές, οι εντολές είναι σαφέστατες: «Δεν θα περάσει κανένας πραξικοπηματίας από την Τουρκία στην Ελλάδα, με κανένα μέσον». Τα υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, φέρουν θερμικές κάμερες και είναι ικανά να εντοπίσουν την παραμικρή δραστηριότητα εάν κάποιος επιχειρήσει να περάσει στη χώρα.

Τα Απάτσι έχουν διασκορπιστεί ως εξής: Δυο στην Κω, δύο στη Λέρο και 2 στη Ρόδο. Ταυτόχρονα βατραχάνθρωποι του ναυτικού και άλλες ειδικές δυνάμεις του στρατού έχουν «πιάσει» καίρια πόστα σε περάσματα μεταξύ νησιών και βραχονησίδων προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν φουσκωτά σκάφη με επιβάτες από την Τουρκία.

Το σχέδιο Ηρακλής

Όπως αναφέρει tovima.gr δόθηκε εντολή προς τις υπηρεσίες σε όλη τη χώρα να αυξηθεί στον ύψιστο βαθμό –βάσει των όσων προβλέπονται στο σχέδιο «Ηρακλής» που εφαρμόζεται σε περίπτωση έκτακτων αναγκών– η επιτήρηση για τον άμεσο εντοπισμό σκαφών που μεταφέρουν Τούρκους στρατιωτικούς που θέλουν να φύγουν από τη γειτονική χώρα και να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Mε βάση το ίδιο σχέδιο αναπτύσσεται η διαδικασία της διακλαδικότητας και η στενή συνεργασία με τα άλλα Σώματα Ασφαλείας αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52