search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Μειώνει την έκτακτη ρευστότητα προς τις Ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, αφού εξομαλύνεται η κατάσταση με τις καταθέσεις

21.07.2016 13:04
Επισημαίνει κενά η ΕΚΤ στο νέο «νόμο Κατσέλη» - Media

Οι Ελληνικές τράπεζες αποκτούν ξανά ρευστότητα και λόγω τις εξομάλυνσης των καταθέσεων και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μειώνει σταδιακά την έκτακτη ρευστότητα.

 

 

Την περαιτέρω μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα που υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 57,2 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:52