search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Τρομοκρατούσαν ανυποψίαστους με δήθεν κούρεμα καταθέσεων και τους ξάφριζαν – Τρεις συλλήψεις

21.07.2016 18:38
Τρομοκρατούσαν ανυποψίαστους με δήθεν κούρεμα καταθέσεων και τους ξάφριζαν - Τρεις συλλήψεις - Media

 

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σε βάρος πολιτών της Σάμου και του Αγαθονησίου.

Ως δράστες της απάτης ταυτοποιήθηκαν τρείς Έλληνες ηλικίας 23, 24 και 39 ετών, οι οποίοι, υποδυόμενοι τους τραπεζικούς υπαλλήλους, κατάφεραν να αποσπάσουν από ανυποψίαστους πολίτες, συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 18 Ιουλίου το μεσημέρι, ο 23χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με 48χρονο ημεδαπό κάτοικο του Αγαθονησίου και υποδυόμενος τον υπάλληλο τραπεζικού καταστήματος, έπεισε τον τελευταίο να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ μέσω ταχυδρομείου, με το πρόσχημα ότι θα τον προστάτευε από επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, ο 23χρονος με τον 24χρονο συνεργό του, σε ταχυδρομείο στην περιοχή του Κορυδαλλού της Αττικής, κατά την παραλαβή του ανωτέρω χρηματικού ποσού.

Στη συνέχεια προέκυψε, ότι ο 23χρονος και ο 24χρονος από κοινού με τον 39χρονο, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών, χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία και με εναλλασσόμενους ρόλους την 7η Ιουλίου, αποσπώντας από μία 71χρονη ημεδαπή κάτοικο Σάμου το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ. Επίσης, οι ίδιοι δράστες στις 6 Ιουλίου, είχαν αποπειραθεί χωρίς να τα καταφέρουν, να εξαπατήσουν δύο ακόμη πολίτες της Σάμου.

 Οι απάτες εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα του αστυνομικού τμήματος Πυθαγορείου και της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Σάμου σε συνεργασία με το τμήμα ασφαλείας Κορυδαλλού Αττικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:27