search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Η κραυγή των παιδιών της Συρίας μέσω Πόκεμον: «Είμαι εδώ, έλα σώσε με»

22.07.2016 08:11
Η κραυγή των παιδιών της Συρίας μέσω Πόκεμον: «Είμαι εδώ, έλα σώσε με»  - Media

Φωτογραφίες παιδιών από την Συρία που κρατούν εικόνες από Πόκεμον και ζητούν από τον κόσμο να τους βρει και να τους σώσει κυκλοφορούν στο διαδύκτιο.

Οι εικόνες, δημοσιευμένες στο Facebook, δείχνουν μικρά παιδιά να κοιτούν στον φακό της κάμερας κρατώντας εικόνες με Πόκεμον και από κάτω γράφει: «Είμαι εδώ, έλα σώσε με».

Στα χαρτιά που κρατάνε αναγράφεται επίσης η τοποθεσία του κάθε παιδιού. Όλα τους είναι σε διαφορετικές πόλεις της Συρίας.

Σε ένα χαρτί που κρατάει ένα παιδί διαβάζεται: «Είμαι ο Καφρ Ναμπλ λίγο πιο έξω από το Ίντλιμπ, έλα σώσε με», και σε ένα άλλο: «Είμαι ο Καφρ Ζέτα, σώσε με».

Οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν από το Γραφείο Μέσων των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας (RFS Media Office), ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που βασικό του έργο είναι να διαδώσει τα μηνύματα των Συρίων κατά της εξουσίας του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Μέσων των Επαναστατικών Δυνάμεων, το οποίο έχει την βάση του στην Τουρκία και έχει απεσταλμένους σε Συριακές πόλεις, δήλωσε στο «Independent»: «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά σε πολιορκημένες περιοχές και τα βάσανα του Συριακού λαού  που επιτίθενται και σκοτώνονται από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του.

Εκατοντάδες ανθρώπων σχολίασαν στην κοινοποίηση στο Facebook, εκφράζοντας την υποστήριξη τους και κοινοποιώντας προσευχές για τα παιδιά.

Οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν και στο Twitter, με έναν χρήστη να περιγράφει την όλη ενέργεια ως «το παιχνίδι Πόκεμον που δεν έχετε δεί μέχρι τώρα».

Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν μετά από τον θάνατο 50 αμάχων από αεροπορικές επιδρομές στην βόρεια Συρία, με τους περισσότερους νεκρούς να είναι παιδιά και γυναίκες.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Μέσων των επαναστατικών δυνάμεων δήλωσε επίσης: «Τα παιδιά της Συρίας είναι θύματα του πολέμου και των βαρβαρικών και ισοπεδωτικών επιθέσεων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από το καθεστώς [Άσαντ] και Ρωσικά πολεμικά τζετ».

«Τα παιδιά της Συρίας είναι αυτά που πληρώνουν την διεθνή αδράνεια για να σταματήσει η δολοφονική μηχανή του Άσαντ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15