search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:23
MENU CLOSE

Ατόνησαν οι τουρκικοί έλεγχοι – Ακόμη 100 πρόσφυγες έφθασαν σήμερα στη Μυτιλήνη

22.07.2016 09:03
Ατόνησαν οι τουρκικοί έλεγχοι - Ακόμη 100 πρόσφυγες έφθασαν σήμερα στη Μυτιλήνη - Media

 

Δύο βάρκες, με περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν σήμερα, πριν λίγα λεπτά στη Λέσβο. Οι επιβαίνοντες περισυλλέχθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το σημερινό γεγονός, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση προσφύγων προς τη Λέσβο -430 άτομα έφθασαν στο νησί το τελευταίο 10ήμερο- δείχνει, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι οι έλεγχοι στα απέναντι παράλια έχουν ατονήσει. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές συλλήψεις στελεχών της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα πλαίσια των όσων ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.

Χθες Πέμπτη πάντως και έως σήμερα νωρίς το πρωί, εξαιτίας των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν πέρασαν μετανάστες και πρόσφυγες.

Σήμερα, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 3.084 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2.477 και στη Σάμο 1.067. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6.628 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17