search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Συμφωνία Ολάντ – Μέρκελ για στενότερη συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία

23.07.2016 17:31
Συμφωνία Ολάντ – Μέρκελ για στενότερη συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία - Media

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ συμφώνησαν σήμερα, την επομένη της επίθεσης στο Μόναχο, για την ανάγκη «στενότερης συνεργασίας εναντίον αυτών που επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρόμου», ανακοίνωσε η γαλλικά προεδρία.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την γερμανίδα καγκελάριο, ο πρόεδρος της Γαλλίας «εξέφρασε και πάλι την υποστήριξη της Γαλλίας απέναντι στη Γερμανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες «μίλησαν για τις αποτρόπαιες πράξεις που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις δύο χώρες και συμφώνησαν για την ανάγκη ακόμη στενότερης συνεργασίας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να χωρίσουν τους λαούς και να δημιουργήσουν κλίμα τρόμου στους πληθυσμούς».

Ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε χθες τη νύκτα «τρομοκρατική επίθεση» τη σφαγή στο Μόναχο, κάνοντας λόγο για «μία νέα αποτρόπαιη πράξη που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τη Γερμανία, έπειτα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Η Αγγελα Μέρκελ μίλησε από την πλευρά της για μία «νύκτα τρόμου».

Η χθεσινή επίθεση που αιματοκύλισε το Μόναχο διαπράχθηκε από έναν νεαρό μανιακό που έπασχε από ψυχιατρική διαταραχή και δεν είχε καμία σχέση με τη τζιχαντιστική δράση.

Ο εισαγγελέας του Μονάχου Τόμας Στάινκραους-Κοχ μίλησε για μία κλασική ενέργεια μανιακού, που καταλήφθηκε από αμόκ και ενήργησε «χωρίς πολιτικά κίνητρα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21