search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Δεν έχει περιθώρια χαλάρωσης η Ελλάδα, τονίζει το ΔΝΤ

07.06.2011 13:48
Δεν έχει περιθώρια χαλάρωσης η Ελλάδα, τονίζει το ΔΝΤ - Media

Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια χαλάρωσης αν και έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα της διευθέτησης της κρίσης χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα την Τρίτη.

Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια χαλάρωσης αν και έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα της διευθέτησης της κρίσης χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα την Τρίτη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο των Financial Times, ο κ. Τράα τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν έχει χρόνο να σπαταλήσει, δεν είναι ώρα να εφησυχάζει».

«Χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα αναπροσαρμοστεί μέσω χαμηλότερων εισοδημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα εάν εφαρμόζει πλήρως και συστηματικά το μνημόνιο και υπογράμμισε την αντίθεση του Ταμείου σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να μιλήσει «με μια φωνή», στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις, ενώ το ίδιο, πρόσθεσε, θα πρέπει να κάνουν και εταίροι της χώρα μας στην ΕΕ. Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, ο κ. Τράα προειδοποίησε ότι θα πρέπει να λήξει η μεγάλη εξάρτηση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τέλος, υποστήριξε ότι το Δημόσιο θα πρέπει να εξέλθει του τραπεζικού συστήματος και τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:53