search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Κίνδυνος να μείνει εκτός «Erasmus» η Βρετανία

25.07.2016 07:45
Κίνδυνος να μείνει εκτός «Erasmus» η Βρετανία - Media
 
Τον κίνδυνο η Βρετανία να αποβληθεί από το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών «Erasmus» της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε η διευθύντρια του προγράμματος στη χώρα, Ρουθ Σίνκλαιρ Τζόουνς.
 
Μιλώντας στον Guardian, η Σίνκλαιρ Τζόουνς υπογράμμισε ότι το μέλλον του προγράμματος, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και την απόφαση της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ε.Ε., κάθε άλλο παρά εγγυημένο μπορεί να θεωρείται.
 
Μάλιστα εκτίμησε ότι τα προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν ακόμα και για τους αιτούντες συμμετοχή στο «Erasmus» ακόμα και από την μεθεπόμενη ακαδημαϊκή περίοδο, λέγοντας ότι «θα προχωρήσουμε βάση σχεδιασμού ως και το 2017, όμως μετά θα πρέπει να περιμένουμε».
 
Σημειώνεται ότι ετησίως τα βρετανικά πανεπιστήμια υποδέχονται περίπου 27.500 Ευρωπαίους φοιτητές μέσω του προγράμματος «Erasmus», ενώ το 2013 οι αιτήσεις Βρετανών φοιτητών για συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν περίπου 15.000.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15