search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:26
MENU CLOSE

Πυροβολισμοί σε εκδήλωση εφήβων στη Φλόριντα – Δύο νεκροί, 15 τραυματίες (Photo-Videos)

25.07.2016 08:26
Πυροβολισμοί σε εκδήλωση εφήβων στη Φλόριντα - Δύο νεκροί, 15 τραυματίες (Photo-Videos) - Media
 

Tουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί μπροστά από ένα κέντρο διασκέδασης που διοργάνωνε μια εκδήλωση για εφήβους στην Φλόριντα, έξι εβδομάδες μετά το μακελειό στο Ορλάντο που βύθισε στο πένθος την αμερικανική πολιτεία.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 έως 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν», ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία του Φορτ Μάιερς, μιας πόλης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Φλόριντας, ενώ διευκρινίζεται ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 00.30 σήμερα τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδας) στον χώρο στάθμευσης του νυχτερινού κέντρου Club Blu.

Από την πλευρά του το νοσοκομείο της περιοχής επισήμανε ότι εκτός των δύο νεκρών υπήρξαν 17 τραυματίες ηλικίας από 12 ετών έως 27 ετών.

Σύμφωνα με την Τσέριλ Γκαρν, μια εκπρόσωπο τύπου του Lee Memorial Hospital στο Φορτ Μάιερς, τα θύματα που διακομίστηκαν εκεί ήταν περίπου 12 ετών. Ένα εκ των θυμάτων άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ανέφερε σε μια ανακοίνωση. Το δεύτερο θύμα σκοτώθηκε στο σημείο των πυροβολισμών.

Οι συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί. Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε επιπλέον τα ξημερώματα ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι ερευνητές επιχειρούν να «ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς συνέβη».

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σημειώθηκαν και άλλοι πυροβολισμοί που συνδέονται με αυτήν την υπόθεση, κοντά σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κλαμπ, όπου «ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά».

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίτερα και ανακρίνονται, σύμφωνα με την αστυνομία του Φορτ Μάιερς.

Πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία σήμερα το πρωί.

 

Το Club Blu είχε διοργανώσει «ένα λαμπερό πάρτι με μαγιό» προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας, σύμφωνα με ένα φυλλάδιο που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και δημοσίευσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WINK. Προκειμένου να μπορέσει να μπει κανείς, δεν ήταν υποχρεωμένος να επιδείξει ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο που θα επιβεβαίωνε ότι έχει τη νόμιμη ηλικία ώστε να καταναλώσει αλκοόλ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για όλους εκείνους που επλήγησαν. Θέλαμε να προσφέρουμε στους εφήβους αυτό που νομίζαμε ότι είναι ένα ασφαλές μέρος για την να διασκεδάσουν» έγραψε η διεύθυνση του νυχτερινού κέντρου Club Blu στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, διευκρινίζοντας ότι οι νέοι που διασκέδαζαν ήταν ηλικίας 12 έως 17 ετών.

«Ήταν μια γιορτή για εφήβους. Υπήρχαν παιδιά ανάμεσά τους. Ο μικρός που κρατούσα στα γόνατά μου ήταν 14 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρα» δήλωσε ένας φύλακας, ο Τάτιαν Νουχάιοι, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Ήταν επιπλέον εκείνο το κοριτσάκι που τραυματίστηκε από μια σφαίρα και ήταν 13 ετών. Η κόρη ενός φύλακα τραυματίστηκε από σφαίρα, ήταν παιδιά ηλικίας 13,14,15 και 16 ετών» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όταν το κέντρο διασκέδασης έκλεινε και οι γονείς είχαν πάει να αναζητήσουν τα παιδιά τους… όλο αυτό συνέβη» εξηγεί το Club Blu στο Facebook.

«Υπήρχαν ένοπλοι φύλακες όπως μια πλήρης ομάδα ασφαλείας στο εσωτερικό και μπροστά» από το κέντρο, διευκρίνισε.

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα καθώς δεν ήταν παιδιά από την εκδήλωση που διέπραξαν αυτή την αποτρόπαια ενέργεια» διαβεβαιώνει η διεύθυνση του κλαμπ.

Οι εικόνες των ασθενοφόρων, των φορείων με τα οποία οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τα θύματα και του αστυνομικού κλοιού μπροστά από την είσοδο του κλαμπ θυμίζουν εκείνες που είχαν ακολουθήσει το μακελειό της 12ης Ιουνίου από έναν άνδρα ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε ένα γκέι κλαμπ στον Ορλάντο της Φλόριντας, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας 53 άλλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15