search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:15
MENU CLOSE

Εκδήλωση για την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια», τα αστεία και τα παραλειπόμενα (Photos)

25.07.2016 09:02
Δεξίωση στο Προεδρικό με 1.500 καλεσμένους, ανευ συνοδών με... 10.000 ευρώ - Media
 
Μπορεί η φετινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας να ήταν ιδιαιτέρως λιτή, ωστόσο επέτρεψε στους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν χαλαρά και να «βγάλουν» αρκετά… παραλειπόμενα.
Για παράδειγμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι είχε παρευρεθεί για πρώτη φορά σε δεξίωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας, σε ηλικία 17 ετών, συνοδεύοντας τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.
 
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την πρώτη εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο το 2008, ως τότε πρόεδρος του Συνασπισμού. Την παράσταση τότε, εκτός την αμφίεση του κ. Τσίπρα (μαύρο τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια), είχε κλέψει η συνοδός του, η μετανάστρια Καντίτσα Σάνκο. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κοπέλα που τον συνόδευε τότε ζει πλέον στο Λονδίνο, έχει παντρευτεί και έχει παιδιά. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος μπερδεύτηκε και νόμιζε πως ήταν η γυναίκα του και τον ρωτούσε «πώς τα περνάτε στο σπίτι, με τα πεθερικά;».
Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι γκρίνιες, προερχόμενες από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος μόλις είδε τον βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο φέρεται να είπε: «Γιατί είναι αυτός εδώ;» (καθώς δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός…). Πάντως, ο κ. Λεβέντης έδειξε και την χιουμοριστική πλευρά του, όταν, σε συζήτηση για τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα, είπε στον κ. Τσίπρα «εγώ δεν πήρα πρόσκληση». Άμεση η απάντηση από τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, οποίος με καυστικό χιούμορ του είπε: «Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας». 
Ο κ.  Θεοδωράκης έθεσε το θέμα των εξετάσεων για την ιθαγένεια των αλλοδαπών, τονίζοντας το παράλογο  βαθμό δυσκολίας. Έφερε ως παράδειγμα ένα ζευγάρι που ζει σε ένα νησάκι του Αιγαίου. Το ζευγάρι  πήγε στη Ρόδο να δώσει εξετάσεις και τους ρώτησαν το όνομα κάποιου  αναπληρωτή υπουργού.  Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος  Μητσοτάκης είπε ότι είναι απαράδεκτο, στο οποίο συμφώνησαν όλοι. Υπογράμμισαν πως  μπορούν να αλλάξουν το νόμο για τις εξετάσεις, με σκοπό να επικεντρώνονται οι ερωτήσεις στα βασικά
 
Σε πηγαδάκι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αρχηγό ΓΕΕΘΑ,  και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. «Αφήσαμε την Κρήτη για να έρθουμε σήμερα εδώ», είπε ο κ. Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό και του απαντά με χιούμορ ο κ. Τσίπρας «εγώ πριν κοιμηθώ τον παίρνω τηλέφωνο (σ.σ τον κ. Αποστολάκη) και τον ρωτάω. Είστε καλά;». Και ο κ. Αποστολάκης γελώντας είπε «εγώ τον συμπαθώ τον πρόεδρο». 
 
Ενδιαφέρον στιγμιότυπο ήταν και η αγκαλιά του Πάνου Καμμενου με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζαλα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ -παρα τη κόντρα που είχε δημιουργηθεί πριν μήνες ζητώντας την παραίτηση του υπουργού- παίρνει τον κ. Μουζάλα αγκαλιά και λεει στους φωτογράφους «Βγάλτε μας μια φωτογραφία να σκάσουν όλοι…». 
 
Πολλά βλέμματα συγκέντρωσε και το πηγαδάκι που δημιουργήθηκε με τον πρωθυπουργό, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.  Αναφέρει με χιούμορ ο κ. Τσιπρας, απευθυνόμενος στον υπουργό, «να φύγουμε δεν παρεμβαίνουμε στην δικαιοσύνη». Και προσθέτει  ο κ. Παπαγγελόπουλος  «και να θέλαμε αυτές είναι αδέκαστες». Πάντως, ο κ. Τσιπρας ήταν θερμός με την κ. Θάνου, την οποία όχι μόνο χαιρέτισε, αλλά και ασπάστηκε.
Από την άλλη, «παγωμένες» είναι οι σχέσεις της κ. Γεννηματά με τον κ. Καμμένο και τον κ. Λεβέντη, για όσα διημείφθησαν τις τελευταίες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αντάλλαξε ούτε χαιρετισμό με τους προέδρους των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:14