search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Εφορία: Πρώτα ο έλεγχος στο γραφείο και μετά στο δρόμο

26.07.2016 05:53
Οδηγός: 24 μυστικά για ελαφρύτερο εκκαθαριστικό - Media
 
Συνδυαστικούς ελέγχους, τόσο με φυσική παρουσία των εφοριακών στα τουριστικά θέρετρα, όσο και με έμμεσες τεχνικές διασταυρώσεων των εισοδημάτων των επαγγελματιών, ρίχνει στη μάχη της «καλοκαιρινής» φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας, ουσιαστικά, από τα συνεργία της εφορίας να πηγαίνουν για έλεγχο έχοντας «φακελωμένους» από πριν τους ελεγχόμενους.
 
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι αφενός να δημιουργήσει την αίσθηση της συνεχούς παρουσίας της εφορίας στα σημεία όπου κινείται το χρήμα στην τουριστική αγορά (follow the money όπως λένε και οι εφοριακοί του IRS) και αφετέρου να εντοπίσει έγκαιρα τα «μεγάλα ψάρια» ώστε να μην χάνει εργατοώρες με τους «μικρούς». Άλλωστε, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο γ.γ. δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής επεσήμανε στους επικεφαλής των ΔΟΥ της χώρας, ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει λουκέτο στα… καφενεδάκια, αλλά να κυνηγήσει τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:28