search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:25
MENU CLOSE

Νεογέννητο πεθαίνει στο νοσοκομείο καθώς του χορήγησαν υποξείδιο του αζώτου αντί για οξυγόνο

26.07.2016 11:25
Νεογέννητο πεθαίνει στο νοσοκομείο καθώς του χορήγησαν υποξείδιο του αζώτου αντί για οξυγόνο - Media

Ένα νεογέννητο μωρό πέθανε και ένα ακόμα είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού τους χορηγήθηκε υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «αέριο του γέλιου», αντί για οξυγόνο σε νοσοκομείο στο Σύδνεϊ.

Το λάθος ήταν αποτέλεσμα μιας ελλατωματικής γραμμής αερίου υποξειδίου του αζώτου στο νοσοκομείο Bankstown-Lidcompe του Σύδνεϊ.

Ένας γιατρός ανακάλυψε το πρόβλημα, αφού το μωρό πέθανε απρόσμενα.

Η υπουργός υγείας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, Τζίλιαν Σκίνερ δήλωσε ότι αισθάνεται «βαθιά λύπη» για το «τραγικό λάθος» και έδωσε εντολή για την έναρξη έρευνας.

«Λυπούμαι βαθύτατα που αυτές οι οικογένειες έχουν υποφέρει από ένα τόσο καταστροφικό λάθος. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε», δήλωσε.

Η Σόνια Γκάνεμ, η μητέρα του νεογέννητου που πέθανε, δήλωσε στο κανάλι 9 της Αυστραλίας: «Είπα “θέλω να τον δω”. Μονό να τον δω, τρέμοντας. “Γιε μου, ξύπνα”, θα του έλεγα. “Ξύπνα, ξύπνα. Τι σου κάνανε;”».

H κ. Σκίνερ δήλωσε πως οι γραμμές που μετέφεραν το αέριο είχαν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από την εταιρεία αερίου «BOC Ltd» και από το νοσκομείο. Το νομικό συμβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας απαίτησε μια εξήγηση από την BOC Ltd.

Σε μια ανακοίνωση, η εταιρεία δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθύτατα που αυτές οι οικογένειες υποφέρουν από τέτοιον πόνο και λύπη».

Η BOC Ltd πραγματοποιεί μια εσωτερική έρευνα.

Η κ. Σκίνερ έχει δώσει εντολή όλες οι γραμμές αερίου να ελεγχθούν. «Οι μητέρες μπορούν να είναι σίγουρες ότι έχουμε ελέγξει κάθε χειρουργείο, κάθε θερμοκοιτίδα, όπου τα μωρά λαμβάνουν φροντίδα και ότι δεν θα υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά», δήλωσε.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας κριτικάρουν την κ. Σκίνερ, καθώς πήγε σε μια τελετή απονομής βραβείων μόλις ξέσπασαν τα νέα του θανάτου του νεογγένητου.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την παραίτηση της, αλλά η κ. Σκίνερ δηλώνει πως δεν θα αποσυρθεί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:25