17/12/2018 06:07:55

Οι ομαδικοί βιασμοί στην Ινδία, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία – τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο

Οι ομαδικοί βιασμοί στην Ινδία, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία – τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο - Media

 

Οι αστυνομικές αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο υπόπτους σήμερα και άλλους τρεις την περασμένη εβδομάδα, μετά τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας από μια ομάδα ανδρών στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με την ίδια, και ορισμένοι από εκείνους που την είχαν βιάσει ξανά πριν από τρία χρόνια.

Η νεαρή γυναίκα, που ανήκει στην κάστα των Ντάλιτ (των "Ανέγγιχτων"), είχε βρεθεί αναίσθητη στις 13 Ιουλίου ανάμεσα σε θάμνους, στην άκρη ενός αυτοκινήτοδρομου. Στην κατάθεσή της στην αστυνομία κατηγόρησε τους ίδιους πέντε άνδρες που την είχαν βιάσει το 2013.

Η αστυνομία του κρατιδίου Χαριάνα, κοντά στο Νέο Δελχί, ανέφερε ότι οι δράστες άρπαξαν την 21χρονη όταν βγήκε από το πανεπιστήμιο, την νάρκωσαν και την βίασαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο είχαν καταδικαστεί για τον πρώτο βιασμό και αποφυλακίστηκαν πριν από λίγους μήνες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δύο που συνελήφθησαν σήμερα δεν συμμετείχαν στην πρώτη επίθεση εναντίον της 21χρονης, κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους. "Συλλάβαμε δύο άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό. Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται στη μήνυση της φοιτήτριας, όμως έχουμε επαρκείς αποδείξεις για να τους συλλάβουμε", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρόχτακ, της περιοχής όπου κατοικεί το θύμα.

Η νεαρή γυναίκα γνώριζε τον έναν από τους δύο συλληφθέντες. Την ημέρα που κατέθεσε τη μήνυση θεάθηκε μαζί του σε μια αγορά. Την είδαν επίσης να μπαίνει σε ένα ξενοδοχείο με τους δύο άνδρες, όμως η αστυνομία δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν την εξανάγκασαν να τους ακολουθήσει ή αν πήγε οικειοθελώς. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.