search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Θεοδωράκη και Μπουτάρη

08.06.2011 06:33
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Θεοδωράκη και Μπουτάρη - Media

Την αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για την προγραμματισμένη ομιλία του, στο πλαίσιο συγκέντρωσης του κινήματος «Σπίθα» το απόγευμα της Πέμπτης.

Την αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για την προγραμματισμένη ομιλία του, στο πλαίσιο συγκέντρωσης του κινήματος «Σπίθα» το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε αποφασισμένος να την πραγματοποιήσει στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ακόμη και χωρίς την άδεια του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. «Στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου το δημόσιο αυτό χώρο, που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχει τεθεί κανένα θέμα απαγόρευσης της εκδήλωσης της Σπίθας ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης απλά αντιπροτάθηκε η παραχώρηση της πλατείας Αρχαίας Αγοράς ή της νέας Παραλίας λόγω της νέας πολιτικής του δήμου στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, για τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της ίδιας της πόλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρυμένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά».

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη δέχθηκε χθες ακόμη ένα πλήγμα, καθώς ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος, που αρχικά είχε συμφωνήσει να προλογίσει τον γνωστό μουσικοσυνθέτη, απέσυρε τη συμμετοχή του.

«Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτή», ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, από την πλευρά του, απέδωσε τη μη παραχώρηση της πλατείας όσο και τη μη συμμετοχή του Πρύτανη στη συγκέντρωση σε πιέσεις έξωθεν..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:32