search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Άναψε «κόκκινο» η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική της ΝΔ για τον Βαρουφάκη

26.07.2016 18:59
Άναψε «κόκκινο» η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική της ΝΔ για τον Βαρουφάκη - Media

 

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα διερευνούσε την περίοδο Βαρουφάκη. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων τάχθηκαν κατά της πρότασης. Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν “παρών”. Ειδικότερα, 155 βουλευτές ψήφισαν “κατά” της σχετικής πρότασης, 96 “υπέρ” ενώ 20 βουλευτές δήλωσαν “παρών. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές υπερψήφισαν οι Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος ενώ απουσίαζαν ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Στάθης Παναγούλης.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια έκλεισε με επεισοδιακό τρόπο. Η “ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα” από την αρχή της συνεδρίασης μετατράπηκε, λίγο πριν την ψηφοφορία, σε αρένα με τις “κοκορομαχίες” και τους λεκτικούς διαπληκτισμούς, κυρίως, του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχεδόν με ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Αφορμή ένα ειρωνικό σχόλιο του υπουργού Οικονομικών προς τον “γαλάζιο” πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κύριο χαρακτηριστικό της πολύωρης συζήτησης, εκτός από την προειδοποίηση της ΝΔ διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα επαναφέρει το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη αμέσως μολις επιστρέψει στην κυβέρνηση, η σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Κεντρώων.

Λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης για την απλή αναλογική και μόλις μια ημέρα μετά την παρουσία του Βασίλη Λεβέντη στην εκδήλωση στην οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος η Ένωση Κεντρώων συντάχθηκε με τους κυβρνητικούς εταίρους καταψηφίζοντας την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για τα πεπραγμένα Βαρουφάκη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:27