search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Βερχόφστατ: Διστακτικοί οι Ευρωπαίοι στην ελληνική κρίση

08.06.2011 06:33
Βερχόφστατ: Διστακτικοί οι Ευρωπαίοι στην ελληνική κρίση - Media

Υπέρ μιας μακροπρόθεσμης, βιώσιμης λύσης για τη διάσωση της Ελλάδας τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων, Γκι Βερχόφστατ.

Υπέρ μιας μακροπρόθεσμης, βιώσιμης λύσης για τη διάσωση της Ελλάδας τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων, Γκι Βερχόφστατ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη βελγική εφημερίδα “De Morgen”, με τίτλο “Μπορεί να επιζήσει το ευρώ με την Mέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπαρόζο;”, ο Γκι Βερχόφστατ επισημαίνει το κλίμα αστάθειας που διαμορφώθηκε στην ευρωζώνη εξαιτίας της διστακτικότητας των Ευρωπαίων πολιτικών στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, απορρίπτει σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρω, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο “θα εξασθενούσε την ευρωζώνη και ίσως προκαλούσε ακόμα και την διάλυσή της”.
“Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να προσφερθεί μια χείρα βοηθείας στην Ελλάδα ώστε να εξέλθει από την κρίση” προσθέτει, επισημαίνοντας ότι αυτό “προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες τόσο από την ίδια την Ελλάδα, που θα πρέπει να προωθήσει ακόμα πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις, όσο και από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που θα πρέπει να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας στα επίπεδα δανεισμού της από το ΔΝΤ”.

«Και οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα κληθούν να καταβάλουν το τίμημά τους, αποδεχόμενοι είτε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των τίτλων που κατέχουν είτε την ανταλλαγή τους με ένα μικρότερο μεν πακέτο ευρωομόλογων αλλά με μια πολύ καλύτερη απόδοση” καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24