search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:32
MENU CLOSE

«Αντίβαρο» στη δυσαρέσκεια για τους φόρους, οι εξαγγελίες Τσίπρα για το κοινωνικό κράτος

27.07.2016 08:09
«Αντίβαρο» στη δυσαρέσκεια για τους φόρους, οι εξαγγελίες Τσίπρα για το κοινωνικό κράτος - Media

 

Την ατζέντα για το κοινωνικό κράτος παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι (1.30) στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) σε μια προσπάθεια να μετριάσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από τα μέτρα στο πεδίο της φορολογίας. Μάλιστα, πιθανολογείται ότι στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνεται και η αναπλήρωση του ΕΚΑΣ, η οποία θα αφορά μειώσεις στη φαρμακευτική δαπάνη.

Οι βασικοί πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής στους οποίους θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός είναι η Υγεία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η Παιδεία και η καταπολέμηση της ανεργίας, η πρόσβαση στον πολιτισμό.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, αναμένεται να ανακοινωθούν πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και διασφάλισης της καθολικής πρόσβασης των πολιτών στα φάρμακα (πολιτική για το φθηνότερο φάρμακο), και στις υπηρεσίες υγείας.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική αλληλεγγύη έχουν δρομολογηθεί διάφορες δράσεις και προγράμματα όπως το εθνικό ενιαίο σύστημα αλληλεγγύης και ο ενιαίος φορέας στέγασης που θα ανοίξει κλειστά διαμερίσματα του Δημοσίου για τους άστεγους.

Στον τομέα της καταπολέμησης της ανεργίας  επίκειται η υλοποίηση δύο προγραμμάτων 8μηνης διάρκειας που θα εξασφαλίσουν 25.500 θέσεις εργασίας.

Στον τομέα της Παιδείας ο σχεδιασμός προβλέπει  την ένταξη, τον Σεπτέμβριο, όλων των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολικό σύστημα, ώστε να αποφευχθεί κάθε περίπτωση δημιουργίας γκέτο και κοινωνικού/εκπαιδευτικού αποκλεισμού. Για τον σκοπό αυτό, θα προσληφθούν εντός του καλοκαιριού 800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους θα απασχοληθούν στο προσφυγικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:31