search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Συρία: Θύμα μωρό 2 ημερών μετά από βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία

27.07.2016 08:55
Συρία: Θύμα μωρό 2 ημερών μετά από βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία  - Media

Αεροπορικοί επιδρομές στο Χαλέπι της Συρίας οδήγησαν στον βομβαρδιμό τεσσάρων νοσοκομείων κατά την διάρκεια της νύχτας, εμποδίζοντας την παροχή ιατρικής φροντίδας για πάνω από 200.000 πολίτες που μένουν σε περιοχές ελεγχόμενες απ΄τους επαναστάτες.

Υπάρχει έλλειψη σε φαγητό και φάρμακα στο Χαλέπι, ενώ οι βομβαρδισμοί έχουν αυξηθεί.

Τα νοσοκομεία και η τράπεζα αίματος που βομβαρδίστηκαν βρίσκονται στην γειτονιά Al – Shaar, σύμφωνα με το TRT World.

Μεταξύ των δύο νοσοκομείων που βομβαρδίστηκαν ήταν και ένα παιδικό νοσοκομείο, την διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει μια οργάνωση της Συρίας με το όνομα «Ιndependent Doctors Association» (IDA). Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, ο βομβαρδισμός, έκοψε την προμήθεια οξυγόνου σε ένα δωμάτιο με μωρά. Σε αυτό το δωμάτιο, ένα νεογέννητο δυο ημερών πέθανε καθώς δεν είχε πρόσβαση σε οξυγόνο. 

Νωρίτερα, την ίδια νύχτα, το ίδιο νοσοκομείο είχε βομβαρδιστεί. Η δεύτερη επίθεση, όμως, έκανε την  περισσότερη ζημιά.

«Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη. Το νοσοκομείο έχει πολλές υλικές καταστροφές και αυτή δεν είναι η πρώτη φορα. Είμαστε πραγματικά κουρασμένοι από αυτό», δήλωσε η επικεφαλής νοσοκόμα του νοσοκομείου.

Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται η προσπάθεια της νοσοκόμας, μετά τον δεύτερο βομβαρδισμό, να μεταφέρει το μωρό στο καταφύγιο του νοσοκομείου.

Την Κυριακή και τα τέσσερα νοσοκομεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι αεροπορικές επιδρομές από το καθεστώς Άσαντ πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις στις ελεγχόμενες από τους επαναστάτες περιοχές στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με την Washington Post, το 2015, η Συρία ήταν η πιο επικίνδυνη περιοχή για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Κατά την διάρκεια του 2015, πραγματοποιήθηκαν 135 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:01