search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Αλαφούζος: Διώκομαι πολιτικά

27.07.2016 18:07
Αλαφούζος: Διώκομαι πολιτικά  - Media

 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά των ανταγωνιστών του στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα “θαλασσοδάνεια” σε κόμματα και ΜΜΕ, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να υποστηρίξει ότι εάν απορριφθεί η αίτηση του ΣΚΑΪ για τηλεοπτική άδεια θα πρόκειται για κίνηση που θα συνιστά πολιτική δίωξη εις βάρος του. 

«Θεωρώ την τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι η άδεια καναλιού εξαρτάται από το μέγεθος του πορτοφολιού ιδιαίτερα κυνική. Νομίζω ότι όταν μας ανταγωνίζονται νέες εταιρείες με άδηλους πόρους που διερευνώνται δικαστικά, δικαίως θεωρώ ότι διωκόμεθα και ότι υπάρχει προσπάθεια περιορισμού έκφρασης», σημείωσε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ. 

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του “ισχυρού άνδρα” του ΣΚΑΙ έφερε την αντίδραση εκ μέρους των κυβερνητικών βουλευτών με τον Σπύρο Λάππα να τονίζει ότι «το κόμμα μας είναι αυτό που επλήγη βάναυσα από τη στάση του ΣΚΑΪ, τόσο στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, όσο και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Σε ερώτηση που του τέθηκε μάλιστα τι θα κάνει στην περίπτωση που ο ΣΚΑΙ δεν λάβει άδεια απάντησε πως θα συνεχίσουμε να εκπέμπουμε κανονικά, αξιοποιώντας την τεχνολογία και θα εκπέμψουμε μέσω διαδικτύου. “Νομίζω ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη τηλεθέαση” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι ο ΣΚΑΙ δεν έχει κόκκινα δάνεια και εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του κανονικά. “Τα ΜΜΕ δεν είναι η πιο χαρακτηριστική κερδοσκοπική επιχείρηση. Δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία” ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος. Όπως είπε στόχος των επιχειρηματιών είναι και “να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο”. Παραδέχθηκε πάντως ότι τράπεζες και κράτος χρηματοδότησαν “πέρα από κάθε λογική” τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. “Οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο”, καταγγέλλοντας ότι τα υπόλοιπα κανάλια λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις πληρώνοντας μόνο τόκους και όχι τις δόσεις των δανείων τους.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι περιορίστηκαν οι τηλεοπτικές άδειες σε 4 αποτελεί ακραία πολιτική παρέμβαση». 

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους ενώ έκανε λόγο για επίδοξους καναλάρχες, που έχουν, όπως υποστήριξε, στο φάκελο που κατέθεσαν στον διαγωνισμό ως συνεργάτες στελέχη υπουργών. “Ο κ. Καλογρίτσας έχει στο φάκελο στέλεχος από το γραφείο του κ. Παππά. Ο κ. Σαββίδης έχει στελέχη του κ. Καμμένου. Όλο αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία”, είπε ο Γιάννης Αλαφούζος.  

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ πάντως λίγη ώρα αργότερα και μετά από τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών που του ζήτησαν να αποδείξει όσα ισχυρίστηκε, διόρθωσε αυτά που είχε υποστηρίξει νωρίτερα λέγοντας πως “έκανε λάθος” από “εσφαλμένη πληροφόρηση” όταν αναφέρθηκε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και διευκρίνησε ότι εννοούσε τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. “Είναι δημοσιογράφος και είναι λογικό να υπάρχει στο φάκελο ως συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα» είπε ο Γιάννης Αλαφούζος ενώ για την αναφορά του στον φάκελο του Ιβάν Σαβίδη και ότι υπήρχαν συνεργάτες του Πάνου Καμμένου, δήλωσε ότι από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος για την επόμενη φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, ένας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ευνοημένος ως εργολάβος από την κυβέρνηση με την κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Σημείωσε μάλιστα ότι του δόθηκε μεγάλη εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό ενώ όπως είπε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Χρήστος Καλογρίτσας χρωστάει υπέρογκα ποσά στο ελληνικό δημόσιο και έχει μεταβιβάσει την περιουσία του στο γιο του. “Αυτό αποτελεί στοιχείο διαπλοκής” ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στους ανταγωνιστές του δηλώνοντας για το Mega πως “ποτέ κανείς δεν το κυνήγησε για τα χρέη του” αφού ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός είχε πάντα την εύνοια των κυβερνήσεων. Για τον “ισχυρό άνδρα” του Ολυμπιακού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη είπε ότι μετάνιωσε για την συνεργασία που είχαν στον ΣΚΑΙ ενώ ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης (τηλεοπτικός Σταθμός “Ε”) είναι “κάτοικος Αλβανίας και έχει ΑΦΜ Αλβανίας”. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33