search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Η μεγάλη αγωνία

11.06.2011 07:56
Η μεγάλη αγωνία - Media

Της Σίσσυς Παπαδάκη

«Ως υπεύθυνοι πολίτες» 32 διανοούμενοι, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες «θέλησαν να εκφράσουν με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία τους για τη δραματική κατάσταση του τόπου».

Της Σίσσυς Παπαδάκη

«Ως υπεύθυνοι πολίτες» 32 διανοούμενοι, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες «θέλησαν να εκφράσουν με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία τους για τη δραματική κατάσταση του τόπου». Ένιωσαν «την ανάγκη να μιλήσουν, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης». «Τολμήστε» μας προτρέπουν με τον τίτλο του κειμένου τους. Να τολμήσουμε. Τί όμως; Ποιοι είναι οι ανεύθυνοι, λαϊκιστές στους οποίους αναφέρονται; Ποιες οι καταστροφικές λύσεις; Ποιες – και ποιων – οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις απειλούνται; Γιατί τους κατέλαβε τη συγκεκριμένη στιγμή αυτή η αγωνία; Αν τώρα ένιωσαν την ανάγκη να μας πουν κάτι, ας το κάνουν. Ποιος τους εμποδίζει; Ή ποιος τους εμπόδισε ποτέ; Τίποτα δεν είπαν στη «διακήρυξη» τους και εμφανίστηκαν παντού. Μέχρι και η κρατική τηλεόραση, που χρειάστηκε μια εβδομάδα για να ανακαλύψει πως στις πλατείες της όχι και τόσο μακρινής Ισπανίας μαζευόταν κόσμος, αντέδρασε αμέσως στη θέα των ονομάτων τους και άρχισε να τους ζητά συνεντεύξεις. Δεν ακούσαμε όμως, ούτε εκεί ούτε σε άλλα ρεπορτάζ για το θέμα, κάτι παραπάνω από γενικόλογες αοριστίες. Εντάξει το «αγωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι», αλλά τόσο ικανοί άνθρωποι δεν θα έπρεπε να γίνουν σαφέστεροι σχετικά με το τι τους ανησυχεί, τι ζητάνε και από ποιόν το ζητάνε;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06