search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:37
MENU CLOSE

«Φιέστες και νέος γύρος παζαριών»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1927
28-07-2016
30.07.2016 03:00
kke_0-19.jpg

Για τακτική αποπροσανατολισμού κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις προτάσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση

 

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση για αποπροσανατολισμό, τονίζει το ΚΚΕ

Για τακτική αποπροσανατολισμού κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις προτάσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, κάνοντας λόγο για «φιέστες δήθεν διαλόγου» και για «νέο γύρο παζαριών» της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα. 
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της Ν.Δ. για εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός παρουσίασε μιαν υποτιθέμενη “νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα”, κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι λαϊκές οικογένειες σε αυτήν τη χώρα δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε με διαβουλεύσεις συνταγματικές, ούτε με συνελεύσεις εκλογικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 
 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη γνωστή τακτική του συνεχούς αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα, τακτική την οποία ακολουθούν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα σχετικά με τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση «ταυτόχρονα, επιχειρεί να ντύσει με προοδευτικό περιτύλιγμα τις προτάσεις της για το Σύνταγμα, οι οποίες στοχεύουν σε περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές στη λειτουργία του αστικού κράτους, στο όνομα της “δημοκρατίας”, παράλληλα με την επιδίωξη ενσωμάτωσης και χειραγώγησης του λαού». 
Ο Περισσός στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «με τις προτάσεις της η κυβέρνηση επιδιώκει να ανοίξει νέο γύρο παζαριών με τα άλλα κόμματα, με στόχο τη σταθερότητα στην ανεμπόδιστη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της, την παραπέρα θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, για να υπηρετεί αποδοτικότερα τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου». 
 
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι κυβερνητικές κορώνες περί “επανάστασης της δημοκρατίας” σταματούν έξω από τους τόπους δουλειάς, καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των λυκοσυμμαχιών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, το οποίο ετοιμάζεται για νέες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τη σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης». 
Το ΚΚΕ αναφέρει πως «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θα στήνει σε όλη την Ελλάδα φιέστες δήθεν διαλόγου για το Σύνταγμα, θα υλοποιεί τα βάρβαρα μέτρα και θα προετοιμάζει νέο πλήγμα σε μισθούς, μεροκάματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες και φοροληστεία του λαού. Απέναντι στις παγίδες του αποπροσανατολισμού και της ενσωμάτωσης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους, να προετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας στον δρόμο της συσπείρωσης, της ρήξης και της ανατροπής.
 
Την ώρα που αυτοί θα συζητάνε και θα διαβουλεύονται, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός, «εμείς θα συζητάμε για τον δρόμο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, για τις αναγκαίες συνολικές ανατροπές, για να ξεφύγουμε από τη σημερινή βαρβαρότητα των μνημονίων, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35