search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Η δουλειά γραφείου είναι εξίσου επικίνδυνη για την υγεία με το κάπνισμα, λένε επιστήμονες

28.07.2016 08:53
Η δουλειά γραφείου είναι εξίσου επικίνδυνη για την υγεία με το κάπνισμα, λένε επιστήμονες - Media
 
Το ότι η καθιστική εργασία έχει σε γενικές γραμμές αρνητικές συνέπειες για την υγεία είναι λίγο-πολύ γνωστό.
 
Ωστόσο, νέα έρευνα μεταξύ περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου εργαζομένων, η οποία δημοσιεύτηκε στο υψηλού κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet, αποκάλυψε ότι η καθιστική εργασία για τουλάχιστον οκτώ ώρες τη μέρα αυξάνει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου κατά ακόμα και 60%!
 
Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα εκτίμησαν ότι η καθιστική ζωή είναι εξίσου επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία με το κάπνισμα και προκαλεί περισσότερους θανάτους από την παχυσαρκία.
 
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της καθιστικής εργασίας, οι επιστήμονες καλούν τους εργαζόμενους να σηκώνονται για πέντε λεπτά μετά από κάθε μία ώρα εργασίας και να ασκούνται στα διαλλείματα και τα βράδια.
 
Εκτιμούν δε ότι μια ώρα ζωηρής άσκησης της ημέρα (για παράδειγμα μέσω ποδηλασίας) αρκεί για να καταπολεμήσει τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής εργασίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:13