search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45
MENU CLOSE

Το ΥΠΟΙΚ ζητάει από ΟΤΑ και περιφέρειες να σφίξουν το ζωνάρι

28.07.2016 10:23
Το ΥΠΟΙΚ ζητάει από ΟΤΑ και περιφέρειες να σφίξουν το ζωνάρι - Media

 

Να σφίξουν κι άλλο τα λουριά στις δαπάνες τους ζήτα το ΥΠΟΙΚ ν στο πλαίσιο των διαδικασιών κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2017. Μάλιστα η εντολή  είναι να μειώσουν τις δαπάνες για υπερωρίες, τα έξοδα για υπηρεσιακές μετακινήσεις, αλλά και τις δαπάνες για τηλέφωνο, ρεύμα, προμήθειες, καθώς και για τα κόστη που σχετίζονται με αθλητικές και πολιτιστικές επιχορηγήσεις έδωσε μέσω εγκυκλίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης. 

Στις εγκυκλίους περιγράφεται με σαφήνεια ότι στόχος είναι τουλάχιστον ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί προϋπολογισμοί ενώ για μία ακόμα χρονιά, στο στόχαστρο μπαίνουν οι λειτουργικές δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο αλλά και οι δαπάνες μετακινήσεων και υπερωριών.

Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών οι ΟΤΑ καλούνται να ασκήσουν περιοριστική πολιτική με συγκράτησή τους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα ενώ ειδικότερα τονίζεται η ανάγκη προβλέψεων χαμηλότερων ποσών σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος για:

– δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης του εντός του ωραρίου εργασίας,

– δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κλπ,

– πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες, όπως οι επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, βοηθήματα σε οικονομικά αδύνατους κλπ, οι οποίες θα πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες, κινούμενες στα υπό του νόμου προβλεπόμενα όρια και υπό τον περιορισμό της δυνατότητας χρηματοδότησης αυτών από τις αναμενόμενες εισπράξεις του δήμου.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το ΓΛΚ και στο σκέλος προβλέψεων εσόδων. Ρητά τονίζεται ότι η υπερεκτίμηση εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρτιση ελλειμματικού , μη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, το οποίο απαγορεύεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44