search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:10
MENU CLOSE

«Μαλλιά κουβάρια» η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Κοτζιά με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή ΠτΔ και την εντολή Τόσκα για τη σύλληψη καταληψιών στη Θεσσαλονίκη

28.07.2016 11:38
«Μαλλιά κουβάρια» η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Κοτζιά με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή ΠτΔ και την εντολή Τόσκα για τη σύλληψη καταληψιών στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Έντονες διαφωνίες παρουσιάστηκαν από την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ με πρόεδρο τον Νίκο Κοτζιά, που αφορούν τη διαδικασία εκλογής του ΠτΔ που πρότεινε ο πρωθυπουργός, αλλά και την επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και μέλος κίνησης, Νίκος Τόσκας, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την έφοδο της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια της Θεσσαλονίκης και τη σύλληψη των καταληψιών.

Οι διαφωνίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν με δύο ανακοινώσεις της κίνησης, κάτι που προκαλεί εντύπωση.

 

Δείτε την ανακοίνωση για τη διαδικασία εκλογής του ΠτΔ και την αντιπρόταση του ΠΡΑΤΤΩ:

«Υποστηρίζουμε τις προτάσεις του Πρωθυπουργού, που κινούνται σε κατεύθυνση Δημοκρατικής ανανέωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του πολιτεύματος.

Το ΠΡΑΤΤΩ θα συμμετέχει εποικοδομητικά σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου διαλόγου, υποστηρίζοντας τη Δημοκρατική αναβάθμιση των μορφών άμεσης και αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, όχι όμως την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλέγεται από ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα το οποίο θα αποτελείται από:

α) τους εν ενεργεία βουλευτές.

β) εκπροσώπους των δύο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

γ) πολίτες που επιλέγονται με δημόσια κλήρωση από το σύνολο του εκλογικού σώματος.»

 

Δείτε και την ανακοίνωση που αφορά στο θέμα Τόσκα και την επίθεση που εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις καταληψιών στη Θεσσαλονίκη

«Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί  έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η ΝΔ ας αφήσει τα πυροτεχνήματα και τη στείρα αντιπολίτευση. Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών. 

         Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιων ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων.»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09