search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Φρίκη: Βρέθηκαν πτώματα στον υγρό στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

28.07.2016 11:47
Φρίκη: Βρέθηκαν πτώματα στον υγρό στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο - Media
 
Σκουπίδια, λύματα από αποχετεύσεις, πτώματα ζώων, ακόμα και ανθρώπων: αυτή την εικόνα αντικρίζουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στα θαλάσσια σπορ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών ότι τα νερά στις παραλίες που θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα είναι καθαρά και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των αθλητών.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ειδικοί που ασχολούνται με το ζήτημα έχουν μία και μοναδική συμβουλή να δώσουν στους αθλητές που θα αγωνιστούν στον μαραθώνιο της κολύμβησης, στην ιστιοπλοΐα και στο wind surfing: Κρατήστε κλειστό το στόμα σας και μην καταπίνετε νερό!
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στα νερά των διάσημων παραλιών του Ρίο χύνονται καθημερινά τόνοι ανεπεξέργαστων υγρών από αποχετεύσεις, με αποτέλεσμα στο νερό να βρίσκονται παθογόνα που μπορούν να προκαλέσουν διάρροιες και εμετούς, ακόμα και «υπερβακτήρια» τα οποία ενδέχεται να σκοτώσουν ανθρώπους με αδυνατισμένα ανοσοποιητικά συστήματα.
 
Ντόπιοι ψαράδες αναφέρουν στην εφημερίδα ότι καθημερινά βγάζουν από τη θάλασσα σκουπίδια, χαλασμένες τηλεοράσεις, πτώματα ζώων, νεκρά δελφίνια, ακόμα και πτώματα ανθρώπων, ενώ βιολόγοι και περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι παρά τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί για συστήματα βιολογικού καθαρισμού και ελέγχου των αποχετεύσεων, τα προβλήματα παραμένουν και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιδεινωθεί.
Από την πλευρά της η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο διαβεβαιώνει ότι τα νερά στην παραλία της Κοπακαμπάνα, όπου θα αγωνιστούν οι αθλητές, καλύπτουν τα στάνταρ του Π.Ο.Υ., ενώ σε άλλα σημεία, όπως ο κόλπος Γκουαναμπάρα, όπου τα επίπεδα μόλυνσης του νερού είναι υψηλότερα, δεν αποτελούν κίνδυνο για τους αθλητές. Πάντως, περσινή έρευνα του Associated Press έδειξε ότι σε μερικά σημεία τα νερά είναι 1,7 εκατομμύρια φορές πιο μολυσμένα απ’ όσο θα θεωρούνταν ακατάλληλα για κολύμβηση στην Καλιφόρνια.
 
(φωτογραφίες από New York Times, Daily Mail)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:03