search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:08
MENU CLOSE

Έφυγε από τους Δημοκρατικούς ο Μπέρνι Σάντερς – Ερωτηματικό τι θα κάνουν οι 13 εκατ. «ορφανοί» ψηφοφόροι του

28.07.2016 13:34
Έφυγε από τους Δημοκρατικούς ο Μπέρνι Σάντερς - Ερωτηματικό τι θα κάνουν οι 13 εκατ. «ορφανοί» ψηφοφόροι του - Media

 

Την απόφαση να παραιτηθεί από το κόμμα των Δημοκρατικών, αφότου η Χίλαρι Κλίντον πήρε το χρίσμα για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, πήρε ο Μπέρνι Σάντερς. Διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος γερουσιαστής.

Ο Σάντερς μάλιστα ήταν ανεξάρτητος βουλευτής πριν κατέβει υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα παραμείνει ανεξάρτητος για τα επόμενα δύο χρόνια, αναφερόμενος στη θητεία του ως γερουσιαστής του Βερμόντ.

Ο 74χρονος πολιτικός έχει μια μακρά σχέση με τους Δημοκρατικούς, καθώς, αν και δεν ήταν μέλος μέχρι πρόσφατα, αρκετά μέλη του κόμματος, τον είχαν στηρίξει όταν κυνηγούσε τη θέση του Γερουσιαστή το 2005.

Εκτός των άλλων, η απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, δείχνει ότι σε περίπτωση νίκης της Κλίντον, ο Σάντερς δεν επιθυμεί μια θέση στη νέα κυβέρνηση, κάτι που γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Η απόφασή του έρχεται ως συνέπεια της ήττας του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και εν μέσω του σκανδάλου με τα e-mails και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks.

Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξουν στις εκλογές οι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι που τον ψήφισαν, παρότι ο ίδιος ο Σάντερς τους κάλεσε να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον τον προσεχή Νοέμβριο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:07