search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Την καταστροφή του Big Ben στο Λονδίνο είχε στόχο το ISIS – Δημοσιογράφος απέτρεψε την ανατίναξη

28.07.2016 16:06
Βουβά τα 160α γενέθλια του Big Ben - Media

Το χτύπημα θα είχε τεράστια σημασία για τη ψυχολογία των Λονδρέζων, αφού θα ανατίναζε το κτίριο σύμβολο του Λονδίνου, το Big Ben. 

 

Το χτύπημα θα είχε τεράστια σημασία για τη ψυχολογία των Λονδρέζων, αφού θα ανατίναζε το κτίριο σύμβολο του Λονδίνου, το Big Ben.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας SUN, ήταν τους τελευταίους μήνες σε μια μυστική αποστολή. Δεν εμφανιζόταν στην εφημερίδα, και δεν έδινε κανένα ρεπορτάζ. Ήταν λες και είχε ανοίξει η γη και τον είχε καταπιεί.

Και όμως έκανε ένα από τα πιο επικίνδυνα ρεπορτάζ. Έπρεπε να εισχωρήσει στους κόλπους των πυρήνων των τζιχαντιστών που υπάρχουν εν υπνώσει στο Λονδίνο και να κάνει το ρεπορτάζ της ζωής του, με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Κάποια στιγμή κατάφερε να τον προσεγγίσει ένας τζιχαντιστής που στρατολογούσε «μοναχικούς λύκους». Άτομα δηλαδή που χωρίς να έχουν σχέση με τον ISIS, δρουν μεμονωμένα για λογαριασμό του. Το όνομα του, Abu Muslim Khurasani.

Μόλις ο δημοσιογράφος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του φανατικού, εκείνος άρχισε να του αποκαλύπτει το σχέδιο επίθεσης στο Bog Ben και την London Bridge. Δημοσιογράφος, εφημερίδα και μυστικές υπηρεσίες επί 2 μήνες σχοινοβατούσαν σε αχαρτογράφητα και επικίνδυνα νερά.

Η ΜI5 και η αντιτρομοκρατική ζήτησαν από τον δημοσιογράφο να συνεχίσει να παριστάνει τον εθελοντή μοναχικό λύκο για να μάθει περισσότερα και από την SUN, να μην δημοσιεύσει το παραμικρό.

Ο Abu Muslim Khurasani, άρχισε να δίνει εντολές στο δημοσιογράφο, τι αυτοκίνητο να νοικιάσει, που θα προμηθευτεί εκρηκτικά, πως θα το φορτώσει με εκρηκτικά, ποια διαδρομή θα ακολουθήσει μέχρι το Big Ben και πως θα γίνει μάρτυρας και θα το ανατινάξει.

Επικοινωνούσαν από την εφαρμογή του κινητού telegram και σε ένα από τα μηνύματα του Abu Muslim Khurasani, γράφει προς τον δημοσιογράφο πως πρέπει να πάρει μαζί του όσο περισσότερους μπορεί και καταλήγει: «Θα σε θυμόμαστε για πάντα, αδερφέ μου, όπως όλα τα άλλα αδέρφια που έκαναν αυτό… Αύριο, Θεού θέλοντος (Inshallah)»

Η επίθεση φυσικά δεν έγινε ποτέ και η αστυνομία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στόχος των μυστικών υπηρεσιών πλέον είναι να εντοπίσει τον Abu Muslim και να τον συλλάβει.  

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Dean Haydon, δήλωσε για τις αποκαλύψεις της Sun: «Είναι πάντα χρήσιμο όταν οι δημοσιογράφοι μοιράζονται με την αστυνομία πληροφορίες που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν τρομοκρατική ενέργεια ή εγκληματική δραστηριότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:16