search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Τουρκία: Εκκαθαρίσεις στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού με «βούλα» Ερντογάν

29.07.2016 05:37
Τουρκία: Εκκαθαρίσεις στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού με «βούλα» Ερντογάν - Media
 
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε τις εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
 
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προήγαγε 99 συνταγματάρχες στο βαθμό του στρατηγού ή του ναυάρχου, ενώ αποστράτευσε 48 στρατηγούς, κατά τη διάρκεια των ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, η στρατιωτική διοίκηση της Τουρκίας.
 
Η συνεδρίαση του αναφερόμενου στρατιωτικού οργάνου, που είναι αρμόδιο για τις προαγωγές και τις αποστρατείες έγινε μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος πριν από 15 ημέρες.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε τις αποφάσεις του συμβουλίου, ενώ άφησε στη θέση του, τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ. Επίσης, παραμένουν στις θέσεις τους, οι αρχηγοί του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του προεδρικού εκπροσώπου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54