search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:58
MENU CLOSE

Η Νορβηγία σκέφτεται να χαρίσει ένα βουνό της στην Φινλανδία για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της

29.07.2016 06:15
Η Νορβηγία σκέφτεται να χαρίσει ένα βουνό της στην Φινλανδία για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της  - Media

Τι δίνεις σε μια χώρα που έχει 188.000 λίμνες για δώρο γενεθλίων; Το μεγαλύτερο βουνό της πίσω, προφανώς.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έχει επιβεβαιώσει ότι, για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της Φινλανδίας του χρόνου, σκέφτεται να… μετακινήσει λίγο τα σύνορα, χαρίζοντας στον σκανδιναβικό γείτονά της μια κορυφή βουνού που θα είναι και το υψηλότερο σημείο της χώρας.

«Υπάρχουν κάποιες τυπικές δυσκολίες και δεν έχω πάρει ακόμα την τελική μου απόφαση», δήλωσε ο Νορβηγός Πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, στο NRK, το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. «Αλλά το εξετάζουμε».

Το υψηλότερο σημείο της Φινλανδίας αυτήν την στιγμή βρίσκεται στα 1.324 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το σημείο βρίσκεται σε ένα βουνό με το όνομα Hálditšohkka, που είναι μέρος μιας ευρύτερης οροσειράς που ονομάζεται Halti.

Η μεγαλύτερη κορυφή της Ηαlti, στα 1.365 μέτρα βρίσκεται στην Νορβηγία, ένα χιλιόμετρο μακριά από τα σύνορα με την Φινλανδία. Η μετακίνηση των νορβηγικών συνόρων, όμως, μόλις 40 μέτρα προς τα πίσω θα βάλει την κορυφή της Hálditšohkka που βρίσκεται στα 1.331 μέτρα πίσω στην φιλανδική επικράτεια κάνοντας το υψηλότερο σημείο της χώρας μέχρι τώρα, επτά μέτρα μεγαλύτερο.

Τα σύνορα της Φινλανδίας σταματούν 40 μέτρα μακριά από την υψηλότερη κορυφή του βουνού Hálditšohkka, στα 1331 μέτρα, αφήνοντας την Φινλανδία να έχει για υψηλότερο σημείο της χώρας ένα σημείο του βουνού, που δεν είναι κάν η κορυφή του! Έτσι, τώρα, η Νορβηγία σκέφτεται να τις χαρίσει τα 40 της μέτρα, για να μπει η κορυφή του βουνού στην φιλανδική επικράτεια και να είναι πλέον το υψηλότερο σημείο της χώρας και κανονική κορυφή και 7 μέτρα υψηλότερο.

«Γεωγραφικά μιλώντας, η οροσειρά του Halti έχει 2 κορυφές, μια νορβηγική και μια φινλανδική», δήλωσε το NRK στους μπερδεμένους τηλεθεατές νωρίτερα αυτόν τον χρόνο. «Αυτό που προτείνεται είναι η Νορβηγία να δώσει την φινλανδική κορυφή στην Φινλανδία, γιατί αυτην την στιγμή βρίσκεται στην Νορβηγία». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:57